30 Σεπ 2013

Ξεκινάει (?) αύριο η δίκη των 27 για το δρόμο του Ωραιοκάστρου

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δικάζονται αύριο οι 27 κατηγορούμενοι για την περιβόητη υπόθεση της κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου, μετά την αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης που υπήρξε τον Ιούλιο.


Επειτα από πολυετή δικαστική έρευνα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη 27 ατόμων για τα όσα έγιναν στο συγκεκριμένο έργο για την περίοδο 1997-2007, ενώ για την περίοδο μετά το 2007 η ερευνητική διαδικασία από την πλευρά της Δικαιοσύνης συνεχίζεται.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι 27 στελέχη της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων οι Διονύσης Ψωμιάδης και Γιώργος Τσαμασλής, πρώην νομάρχες, πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Τα 27 άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο με την κατηγορία της απιστίας, η οποία για ορισμένους από αυτούς αποδίδεται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται (σε περίπτωση καταδίκης) ακόμη και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης! Σύμφωνα με το βούλευμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, εκτός του τότε αντινομάρχη, στελέχη της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, τόσο από την πλευρά της διοίκησης, όσο και της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ακόμη και ο υπάλληλος, μετά τις καταγγελίες του οποίου άρχισε ο έλεγχος της υπόθεσης από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στα πορίσματα των οποίων στηρίχθηκε το κατηγορητήριο, ενώ η δικογραφία αριθμεί περίπου 900 σελίδες!

Σε επίπεδο πολιτικών προσώπων, ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο τότε νομάρχης, Κώστας Παπαδόπουλος, αλλά και νομαρχιακοί σύμβουλοι, όπως ο Λευτέρης Τζιόλας, ο Χρήστος Κοσκινάς και ο Γιάννης Λεμπετλής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη