6 Σεπ 2013

Μπουτάρης: "Αερολογεί ο Γκιουλέκας"

Επανερχόμαστε με αφορμή το νέο Δελτίο Τύπου του κ. Γκιουλέκα, επιμένοντας ότι αερολογεί:
Όταν εξακολουθεί να κατηγορεί τον δήμαρχο ότι «δεν λέει κουβέντα για το Δήμο και τη θητεία του”, ενώ το...
78% των ερωτήσεων της επίμαχης συνέντευξης τον διαψεύδει. Μπορεί οι απαντήσεις Μπουτάρη να μην ήταν της αρεσκείας του κ. Γκιουλέκα, αλλά ο δήμαρχος δεν είχε ακριβώς υπόψη του αυτόν, όταν απαντούσε στον δημοσιογράφο.
Όταν δηλώνει “υπερήφανος” για την πολιτική του διπλοθεσία (φαίνεται πως η παράταξή του ξέμεινε από στελέχη) και όταν ισχυρίζεται ότι τάχα “τον επέλεξαν οι Θεσσαλονικείς”. Υφυπουργό δεν τον ανέδειξαν οι πολίτες. Τον διόρισε ο πρωθυπουργός.
Όταν ζητάει περιπαικτικά από τον Μπουτάρη “να του επιτρέψει να αλλάξει την πόλη”, ενώ η παράταξη, της οποίας είναι άμεσος κληρονόμος, την “άλλαζε” επί 25ετία. Πιο συγκεκριμένα, “της άλλαζε τα φώτα”! Πάντως, για να την ξανα-αλλάξει ο ίδιος ως δήμαρχος, χρειάζεται και να εκλεγεί.
Όταν έχει κολλήσει η βελόνα του στο τραγούδι “Θεσσαλονίκη, η πιο βρώμικη πόλη” (με “όμικρον” γράφεται η λέξη “βρόμικος”, κ. Υφυπουργέ Παιδείας), τη στιγμή που η παράταξή του άφησε φεύγοντας μια υπηρεσία ξεχαρβαλωμένη, χωρίς υποδομές, χωρίς οχήματα, χωρίς ανταλλακτικά, χωρίς ανακύκλωση, με τεράστιες σπατάλες σε υπερωρίες “μαϊμού” και εξαιρέσιμα. Βέβαια, δεν ανατάξαμε αυτό το χάλι σε έξι μήνες, όπως υποσχεθήκαμε, ούτε και μέχρι σήμερα, και το παραδεχτήκαμε δημοσίως. Αυτή η διοίκηση δεν καβάλησε καλάμι. Όμως, όποιος δεν βλέπει τη συνεχή σταδιακή βελτίωση, εθελοτυφλεί.
Επιπροσθέτως:
Ο Γιάννης Μπουτάρης καθ’ όλη τη διαδρομή του -που κι αυτή απαρέσκει στον αυτόκλητο κριτή κ. Γκιουλέκα- υπήρξε άνθρωπος της ανοιχτής κοινωνίας των πολιτών και παραμένει αποκλειστικά αυτοδιοικητικός. Υπάρχουν κάποιες διαφορές από τα παιδιά του στενού κομματικού σωλήνα. Ορατές!
Αν “τουρκολαγνεία” του δημάρχου αποτελεί η αύξηση (36-40%) των Τούρκων τουριστών στην πόλη μας, ο κ. Γκιουλέκας ας υψώσει και πάλι το λάβαρο της επανάστασης στον Λευκό Πύργο να τους διώξει. Ας ρωτήσει, όμως, και την αγορά της πόλης. Ο κατ’ επάγγελμα πατριωτισμός δεν πουλάει πλέον.
Με αυτό το σημείωμα κλείνει η ενασχόλησή μας με το θέμα. Πήγε μακριά η βαλίτσα. Έχουμε κι άλλες, σοβαρότερες δουλειές. Τελειώνοντας αποδεχόμαστε την άποψή του κ. Γκιουλέκα ότι την τελική αποτίμηση την κάνει η πλειοψηφία των πολιτών. Το 2010 την έκανε. Και δεν ήταν εκείνος ο δήμαρχος. Ο Μπουτάρης θα είναι πάλι παρών τον Μάιο. Ο κ. Γκιουλέκας ξεκρίνει κανένα νεύμα εξ Αθηνών;

Δημοτική Κίνηση “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”

σχετικά:

Γκιουλέκας : «Μην ξυπνάτε τον Μπουτάρη από το όνειρό του!»

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη