12 Σεπ 2013

Και γιατί να μη γίνει υποχρεωτική η διδασκαλία της Πακιστανικής κ.Ρεπούση μου;

Φοβούμαι ότι δεν θ’ αργήσει η ημέρα που θα προταθεί από όλους τους ξεχαρβαλωτές της ελληνικής παιδείας να γίνει προαιρετικό και το μάθημα των Ελληνικών, να εισαχθεί δε στο μενού των επιλογών και η εκμάθηση της πακιστανικής, της ινδικής, της αφγανικής, της σομαλικής, της αλβανικής..
της μαροκινής και όλων των λοιπών γλωσσών των λαθρομεταναστών, οι οποίες είναι ζωντανές ως ομιλούμενες και στην Ελλάδα. Γιατί όχι; Η πλειοψηφία των μαθητών κοντεύει να είναι μη ελληνική. Τι κι’ αν το Σύνταγμα επιτάσσει την εκπαίδευση και μάλιστα δωρεάν μόνον των Ελλήνων. Ψιλά γράμματα. 

[άρθρο 16 «2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. … 
4. ΄Ολοι οι ΄Ελληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.] 

Και τούτο, διότι υπάρχουν πολλοί ελληνόφωνοι καθηγηταράδες, ευκλεέστεροι της κ. Ρεπούση, οι οποίοι θεωρούν το Σύνταγμα υποδεέστερο των διεθνών συνθηκών, όπερ άτοπον.

διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο του Σ.Καλαμίτση "Παιδεία αλά carte"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη