12 Σεπ 2013

Γράμμα ενός απλού πολίτη προς τον συνδικαλιστή της ΟΛΜΕ

Εσύ που έγραψες το γράμμα προς τους μαθητές .Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με αυτά που αναφέρεις σ’αυτό :

Αναφέρεις: 
"...από τότε που οι κυβερνήσεις των μνημονίων και όλοι όσοι τις υπηρετούν.." .
Πέρασε καθόλου από το μυαλό σου ότι αναφέρεσαι σε κυβερνήσεις οι οποίες εκλέχθηκαν με Δημοκρατικές εκλογές και από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού;

Αναφέρεις : 
"Η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει τη μετατροπή του σχολείου σε ένα εξεταστικό κάτεργο, ένα εξαντλητικό κέντρο εξετάσεων. Αντί να επεξεργαστεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα στοχεύει στην ουσιαστική και πολύπλευρη γνώση, που θα μειώνει την αφόρητη πίεση που ζεις, δημιουργεί έναν απάνθρωπο μηχανισμό, ένα Μινώταυρο, που βασίζεται στις συνεχείς εξετάσεις από το Γυμνάσιο μέχρι και την τελευταία μέρα σου στο Λύκειο. Θέλουν έτσι να τσακίσουν τη Νιότη σου, να συνηθίσεις τον έλεγχό τους, ώστε αύριο να είσαι ένας υπάκουος υπάλληλος ".
Δηλαδή δεν πρέπει να γίνονται εξετάσεις και όποτε θα γίνονται θα πρέπει να είναι εύκολες ,γιατί διαφορετικά οι εξεταζόμενοι θα συνηθίζουν στον έλεγχο της απόδοσης τους και αυτό το θεωρείς κακό. Δηλαδή η γενιά μου ,που έδωσε εξετάσεις για το απολυτήριο του Δημοτικού ,εξετάσεις από το Δημοτικό για το Γυμνάσιο ,εξετάσεις στο τέλος της Γ΄ Γυμνασίου για να πάμε στην Δ΄ τάξη του Γυμνασίου ,απολυτήριες εξετάσεις στην ΣΤ΄ τάξη του Γυμνασίου και εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, η γενιά μου που έβγαλε γιατρούς, δικηγόρους, καθηγητές, δασκάλους, δικαστικούς, επιχειρηματίες και γενικά επιτυχημένους ανθρώπους , ήταν ελεγχόμενη ,υπάκουη και με τσακισμένη νιότη; Άλλωστε όλοι θυμόμαστε την ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ 5.

Αναφέρεις: 
"Με την ίδια περιφρόνηση που φέρονται σε καθετί ζωντανό και όμορφο, μας επιβάλλουν να «αξιολογηθούμε»". 
Ποιό είναι το πρόβλημα σου και τι φοβάσαι ότι θα συμβεί με μία αξιολόγησης σου; Γιατί φοβάσαι να αποδείξεις την πληρότητα , την ικανότητα και την αξία σου; Επίσης ,ο πειθαρχικός κώδικας σε μετατρέπει σε άβουλο ανθρωπάκι η προλαμβάνει την ασυδοσία και την παντός είδους παραβατικότητα κάποιων ;Τώρα μου έρχεται στο μυαλό και η πριν μερικά χρόνια άρνηση σου να υποβάλλεις δήλωση για το πόθεν έσχες των περιουσιακών σου στοιχείων. Γιατί την αρνήθηκες και την πολέμησες,τι φοβήθηκες τότε;

Αναφέρεις: . 
"Γι’ αυτό εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, αποφασίσαμε να ξεσηκωθούμε σ’ αυτόν τον αποφασιστικό αγώνα".
Θέλω να σε ρωτήσω με τι ποσοστό του συνόλου ΟΛΩΝ των καθηγητών της εκπαίδευσης πάρθηκε αυτή η απόφαση και αν γνωρίζεις το παρακάτω,που δημοσιεύτηκε πριν μερικές ημέρες:

Τους ΄ταπα. Ηταν 100 περίπου άτομα σε σύνολο 320 γραμμένων στην ΕΛΜΕ και σε 670 σύνολο καθηγητών στα σχολεία της Β΄ΕΛΜΕ. Τουλάχιστον με άκουσαν. Αποσβολωμένοι στην αρχή-δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Τους είπα για ανοικτά σχολεία. Για διπλάσια προσπάθεια με τα μισά λεφτά - έτσι θα βγούμε από την κρίση.Τους είπα και ότι η αξιολόγηση μπορεί να τους σώσει. Τους είπα ότι η πραγματική ανατροπή γίνεται μόνο με τα σχολεία ανοικτά.

Μετά ψήφισαν, όπως πάντα: 65 ψήφισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες - και καταλήψεις , 14 του ΠΑΜΕ το ίδιο με άλλα λόγια - Είναι έτοιμοι για τις καταλήψεις. Τις βάπτισαν λειτουργικές (δε ξέρω τι θα πει αλλά δεν τόλμησα να ρωτήσω) -είπαν θα τις οργανώσουν οι γονείς όχι οι μαθητές. Είπαν θα φέρουν την ανατροπή - θα διώξουν τους κακούς, όλοι θα έχουμε πολλά λεφτά στις τσέπες.
Όμως 7 ψήφισαν την πρόταση για ανοικτά σχολεία.
Μετά πήγαν για μπύρες...

Δάφνη Γαβρίλη

Αναφέρεις: 
"Θέλουμε τους γονείς σου, μα χρειαζόμαστε κι εσένα, να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας". 
Δηλαδή ζητάς και προτρέπεις ανήλικα παιδιά να βγουν στους δρόμους ;Τους έχεις τόση εμπιστοσύνη; Θα είσαι εσύ υπεύθυνος για την ασφάλεια τους;

Τέλος θέλω να σου θυμίσω ότι επειδή ο Δάσκαλος και ο Καθηγητής είναι παιδαγωγοί και όχι υποκινητές: ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ.

Χαρίλαος Ε. Παπαδόπουλος


Γράμμα της ΟΛΜΕ στους μικρούς μαθητές: "γίνε κι εσύ μέρος του λαϊκού ποταμού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας"

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη