25 Σεπ 2013

Μπρούσαλη κατά Χατζάκη

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Μπρούσαλη (στη φωτογραφία με τις χειροπέδες που της πέρασε η ελληνική "δικαιοσύνη"), διερωτήθηκε ευλόγως τί συμβαίνει με την ανακρίτρια της υπόθεσης Proton που δεν φαίνεται να προχωρεί την έρευνα σε βάθος, ώστε ...
να φτάσει στα υψηλά κλιμάκια των υπευθύνων, Προβόπουλους κ.λπ.
Η ανακρίτρια υπέβαλε μήνυση και η δημοσιογράφος συνελήφθη για να δικασθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, επειδή, προφανώς, προσέβαλε την τιμή της κ. ανακρίτριας.
Σημειώνω απλώς ότι το δικαστήριο του Στρασβούργου κατεδίκασε τη χώρα μας σε όμοια περίπτωση. Υπόθεση Κατράμη κατά Ελλάδος του 2007. Η κ. Κατράμη, δημοσιογράφος, απεκάλεσε τον ανακριτή μίας υπόθεσης «καραγκιόζη» και «επίορκο». Καταδικάσθηκε στην Ελλάδα ποινικώς και αστικώς και προσέφυγε στο Στρασβούργο, το οποίο απεφάνθη ότι η Ελλάδα παρεβίασε το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ για την ελευθερία του λόγου, αφού και ο ανακριτής είναι πρόσωπο δημόσιο και υπόκειται σε έλεγχο όπως κάθε δημόσιο πρόσωπο. Καρμπόν τη βλέπω την επανάληψη της υπόθεσης. Αλλά αφού έχουμε κουράγιο να ξανακαταδικασθούμε και είμαστε και έχουμε να πληρώνουμε, ας συνεχίσουμε.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση


δείτε και: Το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της "δικαιοσύνης"

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη