16 Οκτ 2013

Νέα μέτρα 2 δισ. ευρώ ζητεί η τρόικα

Κρίσιμο θα είναι το επόμενο διήμερο για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ αλλά και για την περαιτέρω πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που φέρεται να αξιώνει ...
νέα μέτρα, ακόμη και για το 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις αναφορές του στελέχους της ΕΚΤ, Γ. Ασμουσεν περί νέων μέτρων, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έγινε δέκτης συστάσεων και από μέλη του Eurogroup, πως απαιτούνται πρόσθετα μέτρα και το 2014, καθώς η τρόικα φοβάται αποκλίσεις από τους στόχους που τέθηκαν με το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Υπενθυμίζεται πως υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για τη διετία 2015-16, για να καλυφθεί ένα κενό που η τρόικα το υπολογίζει σε περίπου 4 δισ. ευρώ, αλλά τυχόν επιβεβαίωση της αξίωσης για μέτρα 2 δισ. ευρώ, και το 2014, θα φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την κυβέρνηση.
Ο κ. Στουρνάρας έσπευσε πάντως με αλλεπάλληλες δηλώσεις του να αποκλείσει οριζόντια μέτρα και θα περιμένει την τρόικα στο τέλος του μήνα να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις, στη διάρκεια των οποίων θα τεθούν επί τάπητος:

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη