20 Οκτ 2013

Ας θυμηθούμε τι έγινε με το κοριτσάκι που είχε γεννηθεί στις 5 Απριλίου 2009, στο Ιπποκράτειο

Mια υπόθεση-θρίλερ που αφορά την εξαφάνιση της σορού ενός νεογνού, αφού το φέρετρό του βρέθηκε... άδειο κατά την εκταφή που έγινε χθες το μεσημέρι με εισαγγελική εντολή στα νεκροταφεία της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, απασχολεί
τις αστυνομικές αρχές.
έγραφε το ΕΘΝΟΣ στις 30-12-2009

Tο μακάβριο εύρημα άφησε άφωνους τους γονείς του βρέφους, τους αστυνομικούς και τον ιατροδικαστή που ήταν παρών, ενώ το μυστήριο εντείνεται και τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται.
Tο κοριτσάκι γεννήθηκε πρόωρα στο Iπποκράτειο νοσοκομείο στις 5 Aπριλίου και στις 28 του ίδιου μήνα κατέληξε, αφού νοσηλεύτηκε για 23 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τη νεκροψία, η αιτία θανάτου του βρέφους ήταν νεκρωτική εντεροκολίτιδα, πολυοργανική ανεπάρκεια και σηψαιμία, δηλαδή παθολογικά αίτια, και ύστερα από αεροβάπτισμα οι γονείς πήραν τη σορό του και έκαναν κανονική κηδεία στα νεκροταφεία Θέρμης.
Oι γονείς δεν πείστηκαν για την αιτία θανάτου του νεογνού και κατέθεσαν αναφορά στην Eισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας εκταφή και νέα νεκροψία με την παρουσία και δικού τους ιατροδικαστή.
H εισαγγελική εντολή για την εκταφή δόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου και πραγματοποιήθηκε χθες. O τάφος ανοίχτηκε, το φέρετρο βγήκε, αλλά όταν οι υπάλληλοι του νεκροταφείου σήκωσαν το καπάκι, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ήταν άδειο και σορός δεν υπήρχε μέσα.
Ποιος και γιατί, λοιπόν, πήρε το πτώμα από το φέρετρο;
Eνα σενάριο λέει ότι οι γονείς υποψιάζονταν ιατρικό λάθος για τον θάνατο του παιδιού τους, κάτι που είχαν πει στους γιατρούς, αλλά ποιος, πότε και πώς άνοιξε τον τάφο, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ίχνη πρόσφατης εκταφής;
Eνα δεύτερο σενάριο που ήθελε τους γονείς να παραλάμβαναν άδειο φέρετρο από την αρχή (ίσως επειδή δόθηκε για παράνομη υιοθεσία το κοριτσάκι ή αποτεφρώθηκε) αποδυναμώθηκε χθες βράδυ, όταν αυτοί κατέθεσαν στην Aσφάλεια ότι είχαν δει νεκρό το κοριτσάκι τους και όταν έβαλαν το φέρετρο στον τάφο η σορός ήταν μέσα.
............
Άλλο ρεπορτάζ από το newsit

Διαφορετική κατάληξη απ' οτι πίστευαν μέχρι τώρα οι αρχές μπορεί να έχει η υπόθεση με την εξαφάνιση της σορού του βρέφους από το σημείο που είχε ταφεί. Αναπάντητο είναι ακόμα το ερώτημα τι μεσολάβησε και ποιός ήταν παρών στην ταφή του μετά τη νεκροψία - νεκροτομή μια ημέρα μετά τον θάνατό του.

"Κατά τον ενταφιασμό του βρέφους όμως, σύμφωνα με απαίτηση των γονέων, περιέργως όλα έγιναν γρήγορα" θυμάται ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Μακραντωνάκης, και υπεύθυνος του κοιμητηρίου "και μάλιστα χωρίς να ανοιχτεί ποτέ το φέρετρο. Κάτι που μας οδηγεί να σκεφτούμε τώρα, μήπως τελικά το άτυχο βρέφος δεν θάφτηκε ποτέ".

Ο αντιδήμαρχος όμως θυμάται και κάτι που προκαλεί στις αρχές σοβαρά ερωτηματικά “πριν από λίγες ημέρες, στις 15 Δεκεμβρίου, οι γονείς μας κατήγγειλαν ότι ο τάφος του παιδιού τους είχε πειραχτεί. Όταν πήγαν εργάτες μας εκεί, δεν είδαν τίποτα ύποπτο. Και λίγες ημέρες μετά ακούμε από τους γονείς το περιστατικό της εξαφάνισης!”.

Επίσης, παρά τις καταγγελίες των γονιών οτι ο τάφος είχε "πειραχθεί" οι υπάλληλοι του δήμου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μακραντωνάκη, δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο πριν από 15 ημέρες. Τέλος, μεγάλη εντύπωση προκαλεί ότι μετά την εκταφή και την εξέταση του φερέτρου δεν βρέθηκε ίχνος ανθρώπινου ιστού!

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης που κλήθηκε να είναι παρών στην εκταφή δήλωσε αποκλειστικά στο NewsIt ότι έμεινε άφωνος με το θέαμα του κενού τάφου.

Ίσως εκείνος όμως που οδηγεί της αρχές στο συμπέρασμα ότι ίσως το φέρετρο να θάφτηκε άδειο, είναι ότι ο ιατροδικαστής κ.Ψαρούλης όταν του ζητήθηκε να παραστεί στην εκταφή και στην λήψη δείγματος για να γίνει η εξέταση DNA, δεν βρήκε κανένα ίχνος ιστού στο φέρετρο, «άρα το φέρετρο να ενταφιάστηκε άδειο είναι πια πολύ σοβαρή εκδοχή» καταλήγει ο κ.Ψαρούλης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Σύμφωνα με την αστυνομία της Θεσσαλονίκης, το κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα στις 5 Απριλίου, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, αλλά μετά από λίγες ημέρες στις 25 εκείνου του μήνα εξέπνευσε.

"Είναι πολύ ύποπτη η στάση των γονέων, γι΄αυτό και εξετάζουμε πλέον και την πιθανή δική τους εμπλοκή στην υπόθεση" λένε άνθρωποι που ερευνούν την εξαφάνιση της σωρού.

Μιλώντας στο NewsIt ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής τον Απρίλιο προέκυψε ότι το βρέφος πέθανε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που προκαλεί πύκνωση των πνευμόνων. Ο κ. Ψαρούλης αποκάλυψε επίσης ότι εκείνο το διάστημα άλλα δύο βρέφη είχαν πεθάνει από την ίδια ακριβώς αιτία.

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής κλήθηκε από την αστυνομία να είναι μπροστά στην εκταφή του βρέφους, προκειμένου εν συνεχεία να κάνει την εξέταση DNA, όπως επιθυμούσαν οι γονείς.

Οι γονείς δεν είχαν πειστεί για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους ότι το παιδί στον τάφο είναι το δικό τους και ζήτησαν από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να παραγγείλει την εκταφή της σορού του βρέφους, όπως και έγινε. Εκεί προκλήθηκε σοκ στους γονείς, καθώς το πτώμα του βρέφους δεν υπήρχε μέσα στον τάφο του.

.............
Εγγραφα που περιπλέκουν την κατάσταση

Διατείνονται ότι δεν είδαν ποτέ το νεκρό βρέφος, ούτε στο Ιπποκράτειο, ούτε στο νεκροτομείο.

Δυο έγγραφα όμως, που παρουσιάζει το NewsIt.gr, «καίνε» τα όσα έχουν επίσημα καταθέσει!

Το μυστήριο μεγαλώνει γύρω από την περίεργη υπόθεση της εξαφάνισης σορού βρέφους στην Θεσσαλονίκη, καθώς κάποιες ανακρίβειες που έχουν εντοπίσει οι αρχές στις καταθέσεις, αλλά και στις επίσημες δηλώσεις των γονέων στα ΜΜΕ, δημιουργούν νέα ερωτήματα.

Οι δυο γονείς ήδη από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισης της σορού του παιδιού τους, διατείνονται ότι δεν το είδαν νεκρό ποτέ.
Ούτε όταν έφυγε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν, ούτε όταν η σορός έφτασε στον ιατροδικαστή Ψαρούλη για νεκροψία, αμφισβητώντας εν τέλει την ταυτότητα του παιδιού που ενταφίασαν.

Αυτό υποστηρίζουν και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το NewsIt.gr με τον πατέρα αλλά και το δικηγόρο της οικογένειας: «…δεν είδαμε ποτέ το παιδί κατά την νεκροψία. Το πήγε ο παππούς του, το παρέλαβε το γραφείο τελετών, δεν το είδαμε εμείς ποτέ».

Δυο έγγραφα όμως που παρουσιάζει σήμερα το NewsIt.gr αποδεικνύουν ότι η αλήθεια ίσως να… είναι άλλη!

ΕΓΓΡΑΦΟ 1ο: Ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα, με υπογραφή του στις 27.4.09, και ώρα 12:10, στο οποίο περιγράφει ο ίδιος το ιστορικό νεκροψίας του βρέφους.

Όπως μάλιστα εξηγούν οι ιατροδικαστικές αρχές, όταν συγγενής παραδίδει νεκρό για νεκροψία, πάντα η διαδικασία προβλέπει περιγραφή, αναγνώριση και πιστοποίηση νεκρού κατά την παράδοση. Αυτό θυμάται να συμβαίνει και στην περίπτωση του συγκεκριμένου πατέρα, ο ιατροδικαστής κύριος Ψαρούλης, που είχε αναλάβει τότε την εξέταση. Ο πατέρας ήταν εκεί, αναγνώρισε το παιδί, και περιέγραψε ο ίδιος το ιστορικό του!

ΕΓΓΡΑΦΟ 2ο: Την επόμενη ημέρα, στις 28.4.09, συντάσσεται από τον ιατροδικαστή το πιστοποιητικό θανάτου του νεκροτομείου. Και εδώ παρόν στην υπογραφή είναι ο πατέρας του βρέφους!

Αυτά τα δυο έγγραφα γεννούν πολλά ερωτηματικά, και έχουν κάνει τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση προς… πολλές κατευθύνσεις!

Όταν μάλιστα, το NewsIt.gr μίλησε με τον δικηγόρο της οικογένειας για το ποιος παρέδωσε και παρέλαβε το βρέφος από τον ιατροδικαστή, ξεκαθαρίζει ότι ο παππούς ήταν εκείνος που συνόδευσε, και όχι οι γονείς, οι οποίοι μάλιστα δεν το είδαν ποτέ ως την ταφή του, γιατί το φέρετρο σφραγίστηκε με ταινία!

Ο πατέρας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το NewsIt.gr δίνει άλλη διάσταση στο ίδιο θέμα: αρχικά, εξηγεί ότι υπάλληλος του γραφείου τελετών ήταν εκείνος που παρέδωσε και παρέλαβε το βρέφος από τον ιατροδικαστή.
Όταν όμως του έγιναν γνωστά τα δυο επίμαχα έγγραφα, υπογεγραμμένα από τον ίδιο, αλλάζει στάση!
Εξηγεί τελικά, ότι εκείνος ήταν στον ιατροδικαστή και τις δυο ημέρες, αλλά δεν είδε το βρέφος ποτέ!

Λίγο αργότερα όμως και σε αυτό αλλάζει γνώμη: θυμάται τελικά ότι είδε το βρέφος, αλλά όχι καλά, γιατί ήταν παραμορφωμένο! Κάτι που ο ιατροδικαστής αποκλείει, λόγω της φύσης της ιατροδικαστικής εξέτασης που ακολουθήθηκε, αφού η σωρός δεν πέρασε από διαδικασία παραμόρφωσης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη