31 Οκτ 2013

Κέντρο για χαρισματικά παιδιά

Την άνοιξη του 2014 αρχίζει η λειτουργία του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά στην Ελλάδα / Center for Talented Youth (CTY) Greece στο Κολλέγιο Ανατόλια. To Κέντρο που είναι ...
μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η παρουσίαση του Κέντρου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, στη βιβλιοθήκη Bissell του American College of Thessaloniki (ACT), μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων φορέων. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Robert Sanders, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Καλυψώ Γούλα και ο Διευθυντής της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Καρατάσιος.
Το CTY Greece στο Κολλέγιο Ανατόλια απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Το πρόγραμμα έχει στόχο να εντοπίσει χαρισματικούς μαθητές, παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και παιδιά με μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητες και στα ενδιαφέροντά τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη