17 Οκτ 2013

Η εξέλιξη των έργων στην οδό Ανθέων (και Κριεζώτου)

Ύστερα από πολύωρες προσπάθειες, τα συνεργεία του Οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης αποκατέστησαν σήμερα (Πέμπτη) το πρωί, τη βλάβη που υπέστη ο κεντρικός αγωγός επί της οδού Κριεζώτου, με αποτέλεσμα να ξαναρχίσει η κανονική υδροδότηση της περιοχής. Κάτοικοι ..
της περιοχής επιδόθηκαν κατόπιν, στον καθαρισμό του οδοστρώματος από τα κατάλοιπα της λάσπης που εκτοξεύθηκε με τους πίδακες νερού, δεδομένου ότι από την πλευρά της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης ουδέν ενδιαφέρον εξεδηλώθη.

Ως γνωστόν, η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης προκλήθηκε από τους ισχυρούς κραδασμούς που προκαλούσαν τα γιγαντιαία μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση πασσάλων στον αύλειο χώρο του υπάρχοντος στην περιοχή διδακτηρίου, όπου θα ανεγερθεί και άλλο κτήριο.

Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, σήμερα (Πέμπτη) οι θόρυβοι των μηχανημάτων περιορίστηκαν και προφανώς, λόγω παρέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών, τα μέλη των συνεργείων τηρούν το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας, που είχαν καταστρατηγήσει τις προηγούμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι η πολύπαθη οδός Κριεζώτου τελευταίως, αποκαλείται ειρωνικά από πολλούς ιδιοκτήτες ταξί ως «οδός αναπήρων» και αυτό γιατί ο κατερχόμενος από την Βασιλίσσης Όλγας προς την Ανθέων διαπιστώνει ότι σε απόσταση μόλις 100 μέτρων υπάρχουν έξι πινακίδες για τη στάθμευση αναπηρικών αυτοκινήτων και δίπλα, στην Κίμωνος Βόγα, σε απόσταση ελαχίστων μέτρων για τη στάθμευση τριών μόνο αυτοκινήτων υπάρχει και εκεί αναπηρική θέση, δηλαδή επτά αναπηρικές πινακίδες σε απόσταση 100 περίπου μέτρων. Διευκρινίζεται ότι οι άλλοι κάθετοι δρόμοι από την Βασ. Όλγας προς την Ανθέων δεν διαθέτουν οι περισσότεροι ούτε μία θέση αυτής της κατηγορίας και εκείνοι που διαθέτουν, έχουν μόνο μία. Οι κάτοικοι της περιοχής διερωτώνται μήπως πρόκειται για σύμπτωση;

Φωτογραφία 1:
Τμήμα του οδοστρώματος της οδού Κριεζώτου μετά τον καθαρισμό του από τους κατοίκους της περιοχής. Διακρίνονται ακόμη τα κατάλοιπα της λάσπης.


Φωτογραφία 2:
Τα γιγαντιαία μηχανήματα επί της οδού Ανθέων, που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση πασσάλων και προκαλούν ισχυρούς κραδασμούς του εδάφους.

Φωτογραφία 3:
Τμήμα του αύλειου χώρου του παλαιού διδακτηρίου, στο οποίο θα ανεγερθεί νέο κτίριο. Στο βάθος διακρίνεται ένα μέρος από το καλαίσθητο παλαιό διδακτήριο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη