30 Οκτ 2013

Μεγάλο συνέδριο για τη σπονδυλική στήλη στη Θεσσαλονίκη - Το πρόγραμμα

Η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης σας προσκαλεί στο 7ο Πανελλήνιο συνέδριο σπονδυλικής στήλης που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο...
ξενοδοχεία Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Τα κυριότερα θέματα που παρουσιαστούν είναι:

1. Μετά το χειρουργείο στα κατάγματα Σπονδυλικής Στήλης ο ασθενής περπατάει σε 48 ώρες.

2. Στους χαλασμένους μεσοσπονδύλιους δίσκους, κάνοντας έγχυση φαρμάκων, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δίσκος μπορεί να αναγεννηθεί.

3.Κάποιες επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης γίνονται με τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας που σημαίνει ταχεία επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.

4. Σε κατάγματα σπονδυλικής στήλης από οστεοπόρωση ή όγκους είναι δυνατόν να υπάρξει άμεση κινητοποίηση και ανακούφιση του ασθενούς με τις μεθόδους της κυφοπλαστικής και της σπονδυλοπλαστικής

5. Η λάθος στάση του σώματος στην καρέκλα δεν προκαλεί σκολίωση

Στο συνέδριο αυτό θα συμμετάσχουν αξιόλογοι Έλληνες και ξένοι Ορθοπαιδικοί που στο επίκεντρο του αντικειμένου του συνεδρίου και της εταιρείας είναι η σπονδυλική στήλη.
Γιατροί πολλών ειδικοτήτων όπως Ορθοπαιδικοί, Νευροχειρουργοί, Ακτινολόγοι, Ακτινοθεραπευτές, Ογκολόγοι, Ρευματολόγοι και Φυσίατροι θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους προς όφελος όλων.

Στο φετινό συνέδριο θα συμμετάσχει και ο Διεθνής Οργανισμός ΑΟ SPINE EUROPE με ένα συμπόσιο με θέματα «το τραύμα» και την «Εκφυλιστική νόσο της σπονδυλικής στήλης».

Ένα από τα πολλά θέματα του συνεδρίου θα είναι οι επιπλοκές της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης. Σε μια ιδιαίτερη συνεδρία θα μπορούν να αναπτυχθούν εμπειρίες από επιπλοκές με ενεργητική συμμετοχή του ακροατηρίου- ερωτήσεις και διάλογος- θα βραβευθεί η «καλύτερη» επιπλοκή.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη