8 Οκτ 2013

Πριν πανηγυρίσετε για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας...


Δείτε τις μεθοδεύσεις που καταγγέλλονται για να πάρει την εκμετάλλευση του πάρκινγκ συγκεκριμένος άνθρωπος. Γιατί η ανάπλαση θα αργήσει και μέχρι τότε ποιος θα εκμεταλλεύεται το πάρκινγκ;


Ο Δήμος δεν αναγνώρισε την προϋπηρεσία του μειοδότη που νοικιάζει εδώ και πέντε χρόνια το πάρκινγκ!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, επειδή καλές οι μακέτες και τα σχέδια αλλά ακόμα καλύτερα είναι τα ζεστά μετρητά, πραγματοποίησε διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας αφού η προηγούμενη σύμβαση έληξε και η ανάπλαση...αργεί.

Ως τίμημα ορίστηκε μάλιστα το τίμημα που έδωσε πέρσι ο ενοικιαστής το οποίο ανέρχεται στο 1.201.000€. Να σημειωθεί πως το αρχικό τίμημα πέρσι ήταν 1.900.000€ αλλά ο διαγωνισμός απέβη τρεις φορές άκαρπος.

Φέτος εμφανίστηκαν τρεις μειοδότες. Ο Γ. Ηλιάδης, που εκμεταλλεύεται τώρα το πάρκινγκ, η POLISPARK Α.Ε και η ΟΤΟ PARKING Α.Ε. 

Σύμφωνα με την επιστολή ενημέρωσης του Γ.Ηλιάδη κατά τη διενέργεια της Δημοπρασίας, ελέγχθηκαν οι φάκελοι των ενδιαφερομένων και διαπιστώθηκε από την Επιτροπή της Δημοπρασίας ότι η POLIS PARK Α.Ε. δεν είχε πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, ενώ η ΟΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ Α.Ε. και η ατομική επιχείρηση του Ηλιάδη προσκόμισαν όλα τα απαιτούμενα από την διακήρυξη δικαιολογητικά.

Η POLIS PARK AE όμως δήλωσε δια του εκπροσώπου της, ότι θα υποβάλλει ένσταση κατά του αποκλεισμού της. Πλην όμως, και εν ενώ τέθηκε εξαρχής εκτός της δημοπρασίας, υπέβαλλε ένσταση και εναντίον της συμμετοχής του Ηλιάδη, χωρίς καν να έχει το σχετικό δικαίωμα όπως καταγγέλλει ο ίδιος. Ειδικότερα με την ένσταση της προέβαλε ότι , ως φυσικό πρόσωπο, δεν μπορεί να επικαλεστώ την εμπειρία από την ομόρρυθμη εταιρία Γεράσιμος Ηλιάδης και ΣΙΑ Ο.Ε της οποίας είναι ομόρρυθμο μέλος και διαχειριστής, η οποία και εκμεταλλεύεται τα τελευταία πέντε (5) χρόνια τον ανωτέρω χώρο της Πλατείας Ελευθερίας.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και κατά την ορισθείσα συνεδρίαση της 28-08-2013, και αφού ακούστηκαν οι απόψεις των μειοδοτών, ανακοινώθηκε ότι θα ζητηθεί η γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να μπορέσει η Οικονομική Επιτροπή να εκδώσει απόφαση.

Και εδώ αρχίζουν τα ωραία.
  
Στις 29-08-2013, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει την με αριθμό 2674/29-08-2013 γνωμοδότηση, με την οποία κρίθηκε αφενός ότι ορθώς αποκλείστηκε η POLISPARK και αφετέρου ότι δεν συνέτρεχε λόγος απόρριψης της προσφοράς του Ηλιάδη, με εμπεριστατωμένη άποψη ως προς την εμπειρία του, μετά και από έλεγχο όλων των στοιχείων του φακέλου. Σύμφωνα με σχετική επισημείωση επ’ αυτής, η εν λόγω γνωμοδότηση αυτή έγινε αποδεκτή από τον κ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Όμως η επιτροπή ΕΘΑΨΕ την εν λόγω γνωμοδότηση και στην επόμενη συνεδρίαση είπε πως δεν υπάρχει!

Στην επόμενη συνεδρίαση εμφανίστηκε νέα γνωμοδότηση – συμπλήρωση και τροποποίηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου με αριθμό πρωτοκόλλου 2827/10-09-2013, δηλαδή την παραμονή της συνεδρίασης, με την οποία  πλέον κρινόταν απορριπτέα και η συμμετοχή Γερασίμου, με το επιχείρημα ότι δήθεν δεν προσκόμισε το κατάλληλο πιστοποιητικό του Επιμελητηρίου, που αποδεικνύει την εγγραφή του σε αυτό. Όλα τα έγγραφα όμως είχαν ελεγχθεί, τόσο από την επιτροπή της δημοπρασίας, όσο και από την Νομική Υπηρεσία και είχαν ευρεθεί πλήρη. Τούτο μάλιστα, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η εταιρία POLIS PARK AE δεν είχε προβάλει με την ένστασή της ειδικό ισχυρισμό, με τον οποίο να αμφισβητείται η καταλληλότητα του προσκομισθέντος πιστοποιητικού του Επιμελητηρίου. Σε κάθε περίπτωση, από το σώμα της συγκεκριμένης δεύτερης γνωμοδότησης δεν προκύπτει ότι έχει την αποδοχή του κ. Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Και εδώ έχουμε μια κλασική περίπτωση ελληνικού διαγωνισμού. 
Τρεις μειοδότες. Ο ένας "δικός μας", ο δεύτερος "λαγός" και ο τρίτος αυτός που πρέπει να βγει από τη μέση. Η Οικονομική επιτροπή ενώ αρχικά είχε κάνει δεκτά όλα τα δικαιολογητικά του Ηλιάδη ξαφνικά εφευρίσκει συνεχώς τρόπους να τον βγάλει από τη μέση. Γιατί; Να σημειωθεί πως ο Δήμος για τον ωφελούμενο μειοδότη έχει "δουλέψει" πολλές φορές. Να θυμίσουμε αυτό εδώ και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται...
 




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη