27 Οκτ 2013

Α.Παπαμιμίκος: Πρόκληση ευθύνης για τα κόμματα το νέο σύστημα εκλογής στους Δήμους

Υπέρ του νέου συστήματος δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, τόνισε πως είναι ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Μιλώντας για τις επερχόμενες αλλαγές στον τρόπο εκλογής, τόνισε
πως πρόκειται ουσιαστικά για μία "δημοκρατική μεταρρύθμιση που ανταποκρίνεται σε αιτήματα των ίδιων των πολιτών και μπορεί να αφήσει πίσω παθογένειες του παρελθόντος", ενώ σημείωσε πως πρέπει να βρει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Μιλώντας για τη διαδικασία είπε χαρακτηριστικά πως "σε κάθε ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν δύο ενιαίες λίστες. Μία με τους υποψήφιους δημάρχους και άλλη μία με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε αλφαβητική σειρά. Κάθε δημότης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το δήμαρχο που επιθυμεί, αλλά και όποιους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θέλει, άσχετα από το συνδυασμό με τον οποίο κατεβαίνουν. Όσοι δήμαρχοι πιάνουν το 42%, θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή. Σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων, θα εκλέγονται αυτοί που έχουν τους περισσότερους σταυρούς". Ο Παπαμιμίκος πάντως έθεσε στο τραπέζι τον προβληματισμό για το πως θα διοικούνται οι Δήμοι που η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων δεν πρόσκειται στο νικητή δήμαρχο, ωστόσο τόνισε πως θα βρεθεί βιώσιμη λύση προκειμένου να μην δημιουργηθεί χάος στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε ότι αφορά πάντως το ενδεχόμενο κοινών χρισμάτων με το ΠΑΣΟΚ είπε:

(Στη ΝΔ) θέλουμε να βγαίνουν μπροστά και να παίρνουν το τιμόνι των δήμων άνθρωποι που δεν διακρίνονται για τις όποιες κομματικές ταμπέλες τους, αλλά για την αξιοσύνη τους, την ικανότητά τους και την καταξίωση που οι ίδιοι κέρδισαν στις τοπικές κοινωνίες και τους χώρους δουλειάς τους. Θέλουμε, με μια κουβέντα, η τοπική αυτοδιοίκηση να υπηρετεί την τοπική κοινωνία και όχι να στραγγαλίζεται από τα κόμματα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη