8 Οκτ 2013

Γιατί δεν ανακοινώνουν το όνομα του "λαδιάρη" συνδικαλιστή;

Απαγορεύεται η διαπόμπευση των λοιπών "δημοκρατικών δυνάμεων" και "ανένταχτων αριστερών που αποχώρησαν από την ΠΑΣΚΕ";
Στο πρωτοφανές περιστατικό που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κατά το οποίο συνδικαλιστής ζήτησε 50.000 ευρώ από ..
τη διοικήτρια, προκειμένου να μην προβεί σε απεργία, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.


Μετά την καταγγελία της διοικήτριας του νοσοκομείου, κ. Καρρά, «πήρα αμέσως τον κ. Δένδια, ο οποίος έστειλε στο γραφείο μου το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας, οι οποίοι καλωδίωσαν την κ. Καρρά και ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες μία συστηματική παρακολούθηση όλων των σχετικών συνομιλιών της με το συγκεκριμένο πρόσωπο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε λέγοντας, ότι ο συγκεκριμένος κύριος, ισχυριζόταν, ότι αν τα έβρισκαν στα λεφτά με την κ. Καρρά, θα τα έδινε σε άλλους συνδικαλιστές του νοσοκομείου, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις.

«Τελικά συμφώνησαν στο ποσό των 50.000 ευρώ. Ζητήσαμε από την Ασφάλεια το ποσό αυτό και μας το έδωσαν αφού προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα, δόθηκε χθες το μεσημέρι το ραντεβού στην οικεία της κ. Καρρά. Μέσα στην οικεία της ήταν και η Ασφάλεια. Μπήκε ο κύριος, πήρε τα λεφτά από τη σακούλα και ζήτησε μια εβδομάδα προθεσμία, όπως είπε, για να προλάβει να τα μοιράσει σωστά και να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Βγαίνοντας έξω, τον συνέλαβε η Αστυνομία, προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη. Έχει κινηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου και πρόκειται να δικαστεί» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης ενώ διευκρίνισε πρόκειται να απολυθεί.

Δείτε το Βίντεο:


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 45χρονος ημεδαπός, δημόσιος υπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων σε Κρατικό Νοσοκομείο της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Προηγήθηκε καταγγελία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας, παραχώρησης για 20 έτη, ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου, σε Ίδρυμα Ερευνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ο συλληφθείς ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της Διευθύντριας και του Υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.

Σήμερα το μεσημέρι σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της Διευθύντριας του Νοσοκομείου, σε προάστιο της Αθήνας, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πιστόλι μάρκας WALTRO - Mod 85 τύπου compat , διαμετρήματος 9 m , με γεμιστήρα,

δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,

σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,

κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12 cal και

μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.

Ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα προσαχθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Οι εκλογές στο σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου "Σωτηρία"

Η παράταξη ονομάστηκε Ενωτική Κίνηση Σωτηρίας και ήταν πράγματι ενωτική, γιατί τα μέλη της, αν και έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, (ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ανένταχτοι) ενώθηκαν για να σπάσουν το κατεστημένο που επικρατούσε τόσα χρόνια στο νοσοκομείο (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ).

Όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιθυμούν ένα Σύλλογο πιο δυναμικό, ανεξάρτητο από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ένα Σύλλογο που να παλεύει δυναμικά ενάντια στην απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, που προσπαθεί να επιβάλλει η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση, ένα Σύλλογο που να λέει δυναμικά ΟΧΙ στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου, το οποίο το θέλει Κέντρο Υγείας, με σκοπό κάποια στιγμή να κλείσουν οι περισσότερες κλινικές και να απολυθούν αρκετοί εργαζόμενοι.

Για όλα αυτά υποσχεθήκαμε να είμαστε μπροστάρηδες με δυναμικούς αγώνες και οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους έδειξαν ότι είναι αγανακτισμένοι, ότι θέλουν αλλαγή και ότι περιμένουν κάτι από την Αριστερά. Αυτό το έδειξαν περίτρανα τα αποτελέσματα των εκλογών, γιατί, παρ’ότι κατεβήκαμε για πρώτη φορά και η παράταξη ιδρύθηκε είκοσι ημέρες πριν τις εκλογές, οι εργαζόμενοι μας ανέδειξαν τρίτη δύναμη, καθώς κερδίσαμε τρείς έδρες στο σύλλογο και μόνο με πενήντα ψήφους διαφορά από την πρώτη παράταξη, που δυστυχώς είναι η ΠΑΣΚΕ η οποία έπεισε τους εργαζόμενους ότι διαφοροποιείται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό άλλαξε και την ονομασία της σε ΔΗΑΣ ΠΑΣΚΕ.

Συγκεκριμένα, η Ενωτική Κίνηση Σωτηρίας πήρε 216 ψήφους και 3 έδρες, η ΠΑΣΚΕ 268 ψήφους και 4 έδρες, η ΔΑΚΕ 256 ψήφους και 3 έδρες και το ΠΑΜΕ 209 ψήφους και 3 έδρες. Το ψηφοδέλτιο Δράση πήρε 35 ψήφους και δεν εξέλεξε έδρα στο ΔΣ.

Αν θεωρήσουμε το νοσοκομείο μια μικρή κοινωνία , κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος περιμένει από την Αριστερά μια δυναμική αντεπίθεση σε όσα του συμβαίνουν. Ας μην τους απογοητεύσουμε λοιπόν, γιατί αυτή τη φορά θα μας κλείσουν για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δήλωση του Προέδρου της Π.Σ.Ν.Ο.ΕΣΥ

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας ΕΣΥ Άρης Δάγλας σημειώνει: «Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη συνδικαλιστή για παθητικό χρηματισμό, με την κατάλληλη αντιμετώπιση από τους εργαζομένους, μπορεί να αποτελέσει την αρχή του τέλους για τον παλαιοκομματικό συνδικαλισμό που μαστίζει επί δεκαετίες τα ελληνικά νοσοκομεία, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να γενικευτεί και να αποτελέσει το άλλοθι για περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργασιακών κεκτημένων, ειδικά μέσα στην αμείλικτη περίοδο των μνημονίων και των ανάλγητων οριζόντιων περικοπών».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη