13 Οκτ 2013

"Τα καλύτερα χρόνια τα περάσαμε όλοι στα πανεπιστήμια ανέμελα, εσείς ξέρετε ότι τελειώνοντας το πανεπιστήμιο θα είστε άνεργοι!"

Οι ομιλίες των πολιτικών προσώπων σήμερα στην σύνοδο της ΟΝΝΕΔ είχαν κοινό παρονομαστή το δυναμισμό και την ιστορία των ίδιων στην ΟΝΝΕΔ. Η ομιλία του Γιάννη Ιωαννίδη όμως προκάλεσε με τον ρεαλισμό της και μια δυσάρεστη παραδοχή.


Ο βουλευτής ξεκίνησε λέγοντας πως "βιώνουμε μία ύφεση πρωτόγνωρη" ενώ στη συνέχεια συνεχάρη ΟΝΝΕΔ για τις δράσεις της στους δύσκολους αυτούς καιρούς. 

Στη συνέχεια, αφήνοντας κατά μέρος το κείμενο που είχε μπροστά του, κοίταξε τους νέους που είχε μπροστά του και με απόλυτη ειλικρίνεια είπε το εξής: "Δυστυχώς είναι γεγονός πως έξι στους δέκα νέους τελειώνουν το σχολείο ή το Πανεπιστήμιο και δεν θα βρουν δουλειά. Αυτό είναι τρελό! Τα καλύτερα χρόνια τα περάσαμε όλοι στα πανεπιστήμια ανέμελα, εσείς ξέρετε ότι τελειώνοντας το πανεπιστήμιο θα είστε άνεργοι! Πάρα πολλοί, επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα πηγαίνουν σε σχολές κοντά στους γονείς τους ή σε σχολές που έχουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Αυτό σημαίνει πως οι νέοι δεν έχουν την εκπαίδευση που επιθυμούν και έχουν κλίση. Πάρα πολλοί νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, πρέπει να επιστρέψουν. Πρέπει να πολεμήσετε! Κανείς δεν θα σας βοηθήσει αν εσείς δεν πολεμήσετε εσείς για να επιβιώσετε και να έρθετε στα πράγματα και να μην κάνετε αυτά τα λάθη που κάναμε εμείς, γιατί η κατάσταση ήρθε εδώ από δικά μας λάθη. Είστε η καλύτερη η γενιά στη χειρότερη στιγμή." 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη