31 Οκτ 2013

«Επαγγελματικές δυνατότητες Υπ. Διδακτόρων & Ερευνητών»

«Επαγγελματικές δυνατότητες Υπ. Διδακτόρων & Ερευνητών» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από το ...
Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου. Οι 60 συμμετέχοντες, Υπ. Διδάκτορες και Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών οι οποίες συνέβαλαν στο να αποτελέσει η εκδήλωση μια εξαιρετική ευκαιρία ενημέρωσης των ατόμων με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα για τις εργασιακές τους δυνατότητες.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η πολύπλευρη ενημέρωση των συμμετεχόντων ως προς τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των ερευνών τους και θέματα κινητικότητας, τις δυνατότητες απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ειδικότερα ζητήματα αναζήτησης εργασίας. Με αφορμή την πολυαναμενόμενη έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου για τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων, οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν ως πολύ θετική την ενημέρωση που τους παρασχέθηκε από ένα σημαντικό αριθμό φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας και η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου. Παράλληλα με τις δυνατότητες ανάπτυξης της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν και μετείχαν ενεργά στις εισηγήσεις των ομιλητών για τις επαγγελματικές τους δυνατότητες στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στον κλάδο των αναπτυξιακών προγραμμάτων και της συμβουλευτικής επιχειρήσεων (Alpha Plan Consultants), στον τομέα της ιδιωτικής έρευνας και εκπαίδευσης (City University) και γενικότερα στον επιχειρηματικό τομέα (Adecco HR). Ο τρόπος, η διαδικασία και τα μέσα για τη μετάβαση από την ερευνητική σταδιοδρομία στην επαγγελματική αποτέλεσαν το επίκεντρο της τρίτης και τελευταίας θεματικής των εισηγήσεων, η οποία θεωρήθηκε ότι ολοκλήρωνε με επιτυχία το στόχο της εκδήλωσης. Πηγές αναζήτησης εργασίας με έμφαση στη δικτύωση και την προσωπική ενεργοποίηση, η αναγκαιότητα αποτελεσματικής ανάδειξης των γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και η ενθάρρυνση για την ανάπτυξη της προσαρμοστικότητας ήταν μερικά από τα καίρια σημεία της σχετικής εισήγησης της συμβούλου σταδιοδρομίας, ενώ έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση των συμμετεχόντων ως προς τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων κατά την επιλογή προσωπικού (qmetric).

Για την επιτυχία της εκδήλωσης, τα στελέχη του Γραφείου Διασύνδεσης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους ομιλητές που δέχτηκαν με προθυμία να μετέχουν στην εκδήλωση, τους συντονιστές της εκδήλωσης, την Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού, Καθηγήτρια κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου και τον Αντιπρύτανη Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επενδύσεων, Καθηγητή κύριο Χάρρυ Παπαπανάγο, τους συμμετέχοντες Υπ. Διδάκτορες και Φοιτητές, καθώς και το τεχνικό προσωπικό του Πανεπιστημίου για την πολύτιμη υποστήριξή του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη