23 Νοε 2013

550 τροχοπέδες

Σωτήριος Καλαμίτσης
[Πεντηκοστή έβδομη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ) και τεσσαρακοστή ένατη  από τη δημοσιοποίηση της φήμης
ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης.Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
            Η λαοπρόβλητη ελληνόφωνη κυβέρνηση κεραυνοβολήθηκε καθώς έδινε σκληρό διαπραγματευτικό αγώνα με την τρόικα στα μαρμαρένια σαλόνια. Της είπε ο ΟΟΣΑ ότι η χώρα, την οποία κυβερνά, διαθέτει 550 τροχοπέδες που δεν επιτρέπουν στις τιμές των προϊόντων να πέσουν. Κι’ εγώ που είχα πεισθεί ότι ο ανταγωνισμός είναι καλό πράγμα για τον καταναλωτή, επειδή ρίχνει τις τιμές, και ότι το μισθοδοτικό κόστος είναι εκείνο  που δεν άφηνε την οικονομία μας να απογειωθεί [όλοι οι επιχειρηματίες, βέβαια, έλεγαν και ξαναέλεγαν ότι το μισθοδοτικό κόστος είναι στην 40ή θέση από πλευράς επιβάρυνσης του κόστους, αλλ’ αυτό δεν έχει καμμία σημασία]. Και τούτο παρά το γεγονός ότι μετά την ισοπέδωση των μισθών δεν είδα τις τιμές των προϊόντων να υποχωρούν, αλλ’ αντιθέτως να τραβούν, όπως πάντα, την ανηφόρα.
            Μας ενημέρωσαν, λοιπόν, οι παπαγάλοι για μερικές από τις τροχοπέδες που εντόπισε ο ΟΟΣΑ: η ανάμειξη του Χημείου του Κράτους στην έγκριση των απορρυπαντικών, η πρόβλεψη συγκεκριμένου βάρους για το ψωμί. Κανείς δεν μίλησε για τη  συμμετοχή της διαφήμισης στο κόστος των προϊόντων, η οποία, εικάζω βασίμως, ότι δεν καταλέγεται στις 550 τροχοπέδες, αφού η διαφήμιση δεν επιβάλλεται από κάποια διάταξη.
            Άναυδοι έμειναν που λέτε οι υπουργοί μόλις συνειδητοποίησαν τί κράτος κυβερνούν τόσα χρόνια. Ποιός να το έφτιαξε ρε γαμώ το;
            Αλλά πριν αρχίσουν οι πανέξυπνοι υπουργοί μας να καταργούν αυτές τις 550 «αγκυλώσεις», παρακαλείται ο ΟΟΣΑ να μου απαντήσει σε δύο ερωτήσεις:
            -Τον Απρίλιο τ.έ. αγόραζα ένα μπουκαλάκι υγροσάπουνο χεριών των 750 ml από τον Βασιλόπουλο αντί € 1,75. Τον Σεπτέμβριο  αγόραζα  το ίδιο μπουκαλάκι € 1,80 και τώρα το αγοράζω € 1,84. Τί συνετέλεσε στην άνοδο της τιμής; Σε ποία από τις 550 τροχοπέδες οφείλεται η αύξηση αυτή;
            -Διάβαζα προ ημερών ότι σε μία μεγάλη διαδρομή επί εθνικής οδού στη Μακεδονία όλα τα πρατήρια βενζίνης είχαν την ίδια τιμή. Το ίδιο έχω παρατηρήσει κι’ εγώ π.χ. σε όλη της λεωφόρο Μαραθώνος στην Αττική. Ένθεν και ένθεν της λεωφόρου η τιμή είναι η ίδια σε όποιο πρατήριο κι’ αν πας. Σε τί να οφείλεται άραγε αυτή η σατανική σύμπτωση;
            Όσο για τα απορρυπαντικά, γιατί να τα ελέγχει το Χημείο του Κράτους; Ας ρίχνει όποιος θέλει ό,τι θέλει στην αγορά. Το πολύ-πολύ να αποδημήσουν εις Κύριον 3-5 άτομα. Σπουδαία τα λάχανα.  Για το ψωμί τί να πω! Ας φτιάχνει όποιος θέλει ό,τι θέλει με όση υγρασία θέλει με όποια συστατικά θέλει κ.λπ. Το πολύ-πολύ να έχουμε 5-10 νεκρούς. Σιγά τα ωά!
Οι άλλες 548 τροχοπέδες ποιές είναι ρε παλληκάρια;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του  γιατρού Γωγούση
Υ.Γ. 1] Γράφτηκε ότι η εταιρεία αλλαντικών «ΝΙΚΑΣ» απέλυσε όλους εκείνους από τους εργαζομένους της που πρωτοστάτησαν στην απεργία της 07.11.2013. Επίσης, ότι τα καταστήματα «JUMBO» με τις αποκρουστικές διαφημίσεις έχουν μεροκάματα που θυμίζουν χαρτζηλίκι, τα ωράρια είναι εξαντλητικά και οι υπερωρίες απλήρωτες, ενώ το «ΙΚΕΑ» απέλυσε προ έτους περίπου όσους δεν δέχθηκαν να υπογράψουν σύμβαση ατομική εργασίας με μείωση μισθού, όπως ακριβώς έκανε ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» με τον Μπογιόπουλο.  Και όμως, οι τιμές ανεβαίνουν κύριε ΟΟΣΑ.
            2] Πληροφορήθηκα εξ εγκυροτάτης πηγής ότι προ μηνών είχαν εισαχθεί πολλά παιδιά στο «Νοσοκομείο των Παίδων», επειδή είχαν καταπιεί μπαταρίες από αυτές τις μικρές και στρογγυλές που μειάζουν με μεταλλικό νόμισμα. Αιτία; Κακή κατασκευή κινέζικων τηλεχειριστηρίων, με αποτέλεσμα αυτά να ανοίγουν εύκολα, να απελευθερώνονται οι μπαταρίες και να τις καταπίνουν τα παιδάκια. Ένα παιδάκι, μάλιστα, έχασε τη ζωή του από τέτοια μπαταρία. Τα έμαθε κανείς αυτά; Όχι. Και τούτο, διότι οι γιατροί ενημέρωσαν τον Διοικητή του νοσοκομείου και τον προέτρεψαν να κάνει δημόσια δήλωση, ώστε να προσέχουν οι γονείς τί αγοράζουν, αλλά ο κ. Διοικητής δεν έκανε τίποτε. Σιγά μην έβαζε την 551η τροχοπέδη στην ανάπτυξη! Ρε δεν πάτε ….
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη