4 Νοε 2013

Δημοσιογράφος του ALPHA αποκαλύπτει: "Ναι, είμαι ομοφυλόφιλος"

«Το να είσαι στρέιτ ή γκέι είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι ένα από τα χίλια χαρακτηριστικά της ζωής μας, σημαντικό, αλλά όχι το μοναδικό...», με αυτόν τον τίτλο ο...
Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης κατάθετει τους προβληματισμούς του για την ομοφοβία -με αφορμή την πρόσφατη αυτοκτονία στην Ιταλία- και παραδέχεται τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Χρειάζεται περισσότερο θάρρος, για να μπορέσει και η χώρα μας να αποκλείσει τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τους βάρβαρους χλευασμούς των ανεγκέφαλων. Ενας δημοσιογράφος, ανταποκριτής από τη Ρώμη, κάνει την αρχή, αψηφώντας τυχόν κριτικές και εκπλήξεις. Δεν είμαι ήρωας. Ζητώ να αλλάξουμε, επιτέλους, την ψυχή και τη σκέψη μας».

γράφει στη ΕφΣΥΝ


Ο κ.Συγγελάκης, γεννήθηκε στη Ρώμη το 1973 όπου σπούδασε ιταλική και νεοελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο “La Sapienza”, με πτυχιακή εργασία αφιερωμένη στον Κώστα Ταχτσή. Εργάζεται από τα δεκαεννέα του ως δημοσιογράφος, ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης από τη Ρώμη. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με την ελληνική υπηρεσία του BBC, αλλά και με την εφημερίδα "Το Βήμα" και το περιοδικό "Μετρό". Από το 1994 είναι ανταποκριτής του ραδιοσταθμού και της τηλεόρασης του Alpha, για τον οποίο κάλυψε, ως απεσταλμένος, και σημαντικά γεγονότα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Είναι μέλος της Εταιρίας Ιταλών Νεοελληνιστών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη