11 Νοε 2013

Το συμπόσιο του 'κύκλου'

Ο 'κύκλος' έχει τρεις σημαντικές εκδηλώσεις:
 Η ΠΡΩΤΗ: είναι το ΣΥΜΠΟΣΙΟ του «Κύκλου το ερχόμενο Σάββατο στη 1.30 μμ στη
Λέσχη Θεσσαλονίκης, Νίκης 63. Το θέμα που θα συζητήσουμε είναι «Πολυπλοκότητα και Οικονομία» και θα το εισηγηθεί ο καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ Νίκος Βαρσακέλλης. Υπενθυμίζω, στο ΣΥΜΠΟΣΙΟ γευματίζουμε με κρασί ή τσίπουρο και το αντίτιμο είναι 10 ευρώ. Θα αναζητήσουμε πιο ζωντανό τρόπο για τη συζήτηση.
 Η ΔΕΥΤΕΡΗ εκδήλωση είναι μια συζήτηση στο πατάρι του Ιανού στις 18 Νοεμβρίου 7 μμ. Το θέμα της είναι «ποια φιλοσοφία ταιριάζει στις ημέρες μας». Θα συζητήσουν τέσσερις καθηγητές φιλοσοφίας: Δήμητρα Σφενδόνη, Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Σωκράτης Δεληβογιατζής. Για τον τέταρτο θα σας ενημερώσω με επόμενο μήνυμα. .
 Η ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Διαφωτισμός και επανάσταση στη δημιουργία της νεώτερης Ελλάδας. Η περιπέτεια της φιλελεύθερης ιδέας στην εξέλιξη του νέου Ελληνισμού. 
Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 7μμ, το Δίκτυο Ναυαρίνο, Απελλού 3, οργανώνει συζήτηση με τον Πασχάλη Κιτρομηλίδη, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου "Enlightenment and Revolution: The Making of Modern Greece" από το Harvard University Press, με τη συμμετοχή του Βασίλη Γούναρη, Καθηγητή Νεώτερης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συντονίζει ο καλός δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη