30 Νοε 2013

ΑΡΣΗ των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ή ΟΧΙ ;;

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση του Βλάση Γωγούση

Κύριοι διαχειριστές των xaliων, επιτρέψ`τε μου μια φορά να….βρίσω και γω !!

ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ, θέλω να πω σ`όλους αυτούς τους (δήθεν) τεχνοκράτες, τους (δήθεν) αρμοδίους τους …αδούλευτούς Υπουργούς που ΔΕΝ ξέρουν πόσο κάνει το κιλό το ψωμί και πόσο το εισιτήριο του τρόλεϊ.
Ή του άλλου νεανία Υπουργού που λέει χωρίς ντροπή: « Πουλήστε το διαμέρισμα και πληρώστε τους φόρους» ( ο ίδιος έχει….58 ακίνητα, από…..γονική παροχή, ξέρετε τι δουλειά έκανε ο….πάροχος πατήρ του;;;.
Υπουργός Εμπορίου και Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήτανε επί σειρά ετών !!
Και τώρα έρχομαι στο « ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ »
Είναι τώρα 3-4 μήνες που παίζουν την κολοκυθιά :
« Θα γίνει άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ΔΕΝ θα γίνει;»
Θα γίνει, ναίιιιιιιιι !! αλλά ΜΟΝΟ για τους φτωχούς ΟΧΙ και για τους πλούσιους ( Εγώ, ΔΕΝ ξέρω πλέον αναγνώστες μου τι σημαίνει πια φτωχός και τι σημαίνει πλούσιος, ξέρω όμως τι σημαίνει να κρατάνε στα συρτάρια τους 2-3 λίστες τύπου LAGARDΕ., με κάποιες χιλιάδες μεγαλοφοροφυγάδες !).
Κι` έρχονται τώρα και μας ψήνουνε σιγά-σιγά πως θα αρπάξουν , πως θα φαν οι τράπεζες με διάφορα τερτίπια εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια που χτιστήκανε με δάνεια.
Άκουγα , λοιπόν, κάποιον….επαϊοντα το πρωί στην τηλεόραση να λέει : « το πράγμα είναι απλό !!! αξία κάτω από 200.000 αλλά να μην έχει και άλλο σπίτι- έστω και στο χωριό, να ΜΗΝ έχει εισόδημα ( τεκμαρτό !), πάνω από 20.000…το χρόνο ( τέτοιο τεκμαρτό και ο τελευταίος ….Ρομά έχει ), γιατί αλλιώς θα ευνοηθούν και κάποιοι πλούσιοι κακοπληρωτές !!
Αυτά έλεγε ο….μπάσταρδος επαϊων και γώ του απαντώ L και τελειώνω, αγαπητοί διαχειριστές , γιατί τώρα θυμήθηκα το λεξιλόγιο που έμαθα στις…..φυλακές όταν είχα …καταλύσει στα νιάτα μου για …..αναψυχή!)
Άκου, παλιό, ΜΠΙπ, , αρμόδιε :
Επειδή το έχω ξαναδεί το έργο στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής ( τότε που ….φιλοξενούσαμε τους ευγενείς προγόνους της κυρίας ΜΕΡΚΕΛ), έχω δει λοιπόν να ανταλάσσονται ένα …πιάνο με έναν τενεκέ λάδι, ένα σαλόνι για 10 όκάδες καλαμπόκι και να πουλιούνται τα σπίτια των δυστυχισμένων Ελλήνων που πέθαιναν από την πείνα κι` απ` το κρύο για ένα κομάτι ψωμί !.
Ξέρετε ποιοι τα` αγόραζαν τότε;; Οι δωσίλογοι πρόγονοι των τραπεζιτών και των σημερινών πλουσίων που τώρα θα τ` αρπάξουνε έναντι πινακίου φακής και θα τα μοσχοπουλήσουνε σε λίγα χρόνια για χρυσάφι !
ΟΧΙ ΔΕΝ αεροβατώ, το έχω ξαναδεί –σας λέω – το έργο !
Ακούστε τώρα , λοιπόν, και τη….ΓΩΓΟΥΣΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ‘η η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ της ΠΡΩΤΗΣ κατοικίας ,λόγω χρεών, ΟΛΩΝ των ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ , ΧΩΡΙΣ καμιά εξαίρεση !
Για πόσον καιρό;,
Για ΟΣΟΝ καιρό κρατήσει η κρίση και επανέλθουν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα κέρδη των εμπόρων και βιοτεχνών στα προ της κρίσεως επίπεδα .
Και αν κάποιοι πλούσιοι, εκμεταλλευτούν κι` αυτοί το ευεργέτημα;;
Ε τι να κάνουμε , θα θυμηθούμε τότε αυτό που λέει ο Λαός :
«Προτιμότερο να απαλλαγούνε 10 ένοχοι παρά να καταδικασθεί ένας αθώος !»
«Και που θα βρεθούν τα 3, 4 ΔΙΣ που μας ζητάει η Τρόϊκα , γιατρέ;;»
«Θα κόψετε τον λαιμό σας, θα ξεβρακωθείτε εσείς που κυβερνάτε αυτόν τον τόπο κι`όταν «ανοίξαμε» στο GOOGLE το «πόθεν έσχες» …..αλλιθωρίσαμε από τα δεκάδες πανάκριβα ακίνητα και καταθέσεις που έχετε πολλοί από σας και οι συγγενείς σας.

Θα τα βρείτε από τις άλλες λίστες που σας είπα, θα τσακισθείτε να βρείτε τις χιλιάδες offshore με τα δισεκατομμύρια διαφυγόντα κέρδη, θα απολύσετε τους χιλιάδες συμβούλους και παρατρεχάμενους σας, θα αποσύρετε από την προστασία των (δήθεν) …….υψηλων προσώπων τους χιλιάδες αστυνομικούς που τους πληρώνουμε εμείς ( ας προσλάβουνε ιδιωτικούς –σεκιούριτι ή πως αλλιώς τους λένε, τα λαμόγια μην τους σκοτώσουνε και χάσει η Βενετιά βελόνι !).
Από κει θα τα βρείτε και όχι βγάζοντας στο σφυρί την πρώτη κατοικία των ταλαίπωρων νοικοκυραίων .
Καμιά αντίρρηση;;

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη