15 Νοε 2013

Κάνουν την πάπια, οι καραγκιόζηδες της Κομισιόν για τη δήλωση Ερντογάν

Δικαιώνουν το τίτλο "καραγκιόζηδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" που τους απένειμε πριν από 3 ημέρες το taxalia
Το Αμερικανικό ΥΠΕΞ δε συμφωνεί με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος. Την ίδια ώρα...
και η Κομισιόν αποφεύγει να τοποθετηθεί ευθέως επί των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού.
και 

Καλά, αυτοί οι καραγκιόζηδες στην Ε.Ε. δεν θα πάρουν θέση για τις δηλώσεις Ερντογάν;


Η Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι δεν είχε υπόψη τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και ότι θα διερευνήσει το θέμα. Δήλωσε, όμως, ότι δεν νομίζει ότι θα συμφωνούσε με αυτές.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Διεύρυνσης της ΕΕ Στέφαν Φούλε, Πέτερ Στάνο, κληθείς να σχολιάσει το παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε ότι "η Κομισιόν δεν παρέχει σχόλια επί διαφορετικών τοποθετήσεων ή επί της ερμηνείας τους στα ΜΜΕ."

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Φούλε παρέπεμψε στις αναφορές της πρόσφατης έκθεσης της Κομισιόν για την Τουρκία.

ΕΔΕΚ: Ντροπή για θεσμό της ΕΕ

Τις δηλώσεις Στάνο καταδικάζει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΕΔΕΚ κάνοντας λόγο για ντροπή για ένα κορυφαίο θεσμό της ΕΕ. «Τέτοια στάση από μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί ντροπή για ένα κορυφαίο θεσμό της Ε.Ε. ενώ παραβιάζει κατάφωρα τις ίδιες τις αποφάσεις της Ένωσης για το Κυπριακό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Noύλαντ: Mεγάλη ευκαιρία στο κυπριακό

Στο μεταξύ, μεγάλη ευκαιρία για το κυπριακό, λόγω του φυσικού αερίου, δήλωσε ότι βλέπει η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ.

Προειδοποίησε, όμως, ότι η ευκαιρία μπορεί να χαθεί, αν όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου δεν εργαστούν από κοινού.

Είναι προς το κοινό συμφέρον η διευθέτηση του θέματος, υπέδειξε, επισημαίνοντας ότι τα οφέλη ξεπερνούν την Κύπρο.

Οι ΗΠΑ, δήλωσε, είναι εντυπωσιασμένες από τη δέσμευση, τους τελευταίους μήνες, των δύο πλευρών στην Κύπρο να εργαστούν από κοινού για μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στο νησί.

Τα οφέλη μιας διευθέτησης ξεπερνούν την Κύπρο, τόνισε, και εξέφρασε την εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης για την υποστήριξη της Τουρκίας και της Ελλάδας σε μία αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση μεταξύ των μερών.

sigmalive
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη