11 Νοε 2013

Κοινή κάθοδος ΔΗΜ.ΑΡ. - Λοβέρδου στις εκλογές

Τις προχωρημένες συζητήσεις με τη Δημοκρατική Αριστερά για κοινή εκλογική κάθοδο με ορίζοντα..
τις Ευρωεκλογές αποκάλυψε ο βουλευτής Δράμας και συνδημιουργός με τον Ανδρέα Λοβέρδο του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» κ. Χρήστος Αηδόνης.

Μιλώντας στην εκπομπή της Βεργίνα Τηλεόραση «Απαντήσεις» με τον Δημήτρη Συρμάτση υποστήριξε μεταξύ άλλων πως γίνονται συζητήσεις ακόμα και για το όνομα του νέου σχήματος, πως στοχεύει σε διψήφιο ποσοστό, λέει ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά όχι με τη ΝΔ.

Ο κ. Αηδόνης χαρακτήρισε σωσίβιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το κείμενο των 58, έριξε ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για το αντιμνημονιακό μέτωπο του παρελθόντος, χαρακτήρισε επιτυχία το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά αποτυχημένη την κυβέρνηση ενώ έκανε λόγο για γονατογράφημα σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Κοινός τόπος για εκλογικό μέτωπο με τη ΔΗΜΑΡ

«Έχουμε ανοίξει νέους δρόμους στην επαναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης . Έχουμε βρει τα σημεία που μπορούμε να προχωρήσουμε με τη ΔΗΜΑΡ» σημείωσε ο βουλευτής Δράμας και νο2 του κόμματος «Συμφωνία Για τη Νέα Ελλάδα».
«Σκοπός είναι η συγκρότηση μιας προοδευτικής συμπαράταξης, γίνονται συζητήσεις για το όνομα κλπ, αλλά ο σκοπός είναι να υπάρχει μια κοινή εκλογική κάθοδος χωρίς να απολέσει την αυτονομία του κανένα κόμμα» τόνισε.

Το σχετικό απόσπασμα
http://youtu.be/avCk_idRfcQ


Θα τρίβουνε τα μάτια τους

Ο κ. Αηδόνης απάντησε και στην κριτική που ασκείται πως όλες οι συζητήσεις γίνονται για την πολιτική επιβίωση τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα. «Αντιλαμβάνομαι την κριτική. Την απάντηση θα την δώσουμε στις εκλογές και τότε θα τρίβουν τα μάτια τους» ήταν χαρακτηριστικά η απάντηση του βουλευτή.

Το σχετικό απόσπασμα
http://youtu.be/Q2YhUT_pgps

Σωσίβιο και αντιπρόσωποι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ οι 58

Κληθείς να σχολιάσει το κείμενο των 58 για την κεντροαριστερά ο κ. Αηδόνης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Χρησιμοποιήθηκαν ως αντιπρόσωποι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέσα στα δικά της αδιέξοδα προσπάθησε να εμφανίσει μια πρωτοβουλία, χρησιμοποίησε ανθρώπους.
Δεν μπορείς να λες από τη μία ότι αγωνίζεσαι για την ανασυγκρότηση του χώρου και από την άλλη να υπογράφεις σύμφωνα μακράς πνοής για τη ΝΔ.
Είμαστε ένας κίνδυνος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι ψάχνουν σωσίβιο και οι 58 ήταν το κατάλληλο σωσίβιο»
Παράλληλα σημείωσε ότι ένα ΠΑΣΟΚ που πραγματικά ξαναβρίσκει τον εαυτό του και επαναπροσδιορίζεται ναι μπορεί να συμμετέχει στην νέα κεντροαριστερά. Όχι, όμως σε ένα ΠΑΣΟΚ «συνιστώσα της ΝΔ».
«Θα υπάρξουν κινήσεις που θα προσπαθήσουν είτε να μας αναχαιτίσουν είτε να μας υπονομεύσουν» κατέληξε.

Το σχετικό απόσπασμα
http://youtu.be/727IQTeKyN4


Όχι σε συγκυβέρνηση με ΝΔ – Έχει ευθύνες ο Αντώνης Σαμαράς

Ευθύνες ρίχνει στον Πρωθυπουργό ο κ. Αηδόνης σχετικά με το αντιμνημονιακό μέτωπο που στήθηκε στη χώρα. Μίλησε μάλιστα για πολιτική σκοπιμότητα αναφερόμενος στις εμφανίσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο.
Ο κ. Αηδόνης λέει ναι σε συμμετοχή του νέου φορέα στην κεντροαριστερά σε κυβέρνηση αλλά λέει ξεκάθαρα όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ χαρακτηρίζοντάς το αδύνατο.
«Σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστούμε» ξεκαθαρίζει.

Το σχετικό απόσπασμα
http://youtu.be/UcIB_P_5OQk


Επιτυχία το πρωτογενές πλεόνασμα – Αποτυχημένη η κυβέρνηση

Επιτυχία χαρακτήρισε το πρωτογενές πλεόνασμα ο βουλευτής Δράμας.
«Η χώρα δεν δημιουργεί έλλειμμα. Άρα ζούμε με αυτά που παράγουμε. Αυτό είναι επιτυχία. Δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Τεράστιο ερώτημα αν αυτό είναι διατηρήσιμο» πρόσθεσε.
«Σε ότι αφορά τους αριθμούς είναι μια επιτυχία» είπε σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Αηδόνης.
«Στην πολιτική και στη ζωή δεν ζουν οι αριθμοί μόνο, είναι και οι άνθρωποι. Και εκεί η κυβέρνηση στο σύνολό της είναι αποτυχημένη» υποστήριξε.
«Πιστεύει κανείς ότι οι Έλληνες ζουν καλά; Όταν το 60-65% να έχουν μπει στη διαδικασία της φτωχοποίησης;. Όχι δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο» συμπλήρωσε.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να παράξουμε μόνοι μας τις λύσεις. Δεν πιστεύω ότι η ανάπτυξη είναι υπόθεση εξωγενών παραγόντων. Είναι μια δικιά μας υπόθεση» κατέληξε.

Το σχετικό απόσπασμα
http://youtu.be/S2zUpoDe5mU

Παραμύθι ο μακρόχρονος σχεδιασμός
«Οι άνθρωποι δεν διστάζουν να φορολογήσουν και τους κυρίως αγρότες» σημείωσε ο κ. Αηδόνης σχετικά με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Χαρακτήρισε «παραμύθι» τα περί μακρόχρονου σχεδιασμού.
«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, δυστυχώς. Όλα είναι γονατογραφήματα και όλα τα προσδιορίζει η ανάγκη. Τώρα μου λείπουν τόσα, θα τα βρω με αυτόν τον τρόπο, αύριο μου λείπουν τόσα, θα τα βρω με εκείνον τον τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το σχετικό απόσπασμα
http://youtu.be/M5V6BFiWoes
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη