14 Νοε 2013

Κωλοτούμπες και βοθροκάναλα

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Τεσσαρακοστή όγδοη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ...
(βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ) και τεσσαρακοστή από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Έβλεπα προχθές στο συστημικό κανάλι ALPHA [όχι ΑΛΦΑ] εικόνες φρίκης από τις Φιλιππίνες. Συγκλόνιζε ο θρήνος και η απόγνωση των ανθρώπων που ξεσπιτώθηκαν, που έχασαν οικείους, που είχαν μείνει άστεγοι και πεινασμένοι από τον τυφώνα. Υπάρχουν και χειρότερα μονολόγησα. Σαμαράς-Βενιζέλος και ξερό σκατό. Την υγειά μας νάχουμε, αφού υπάρχουν και οι θεομηνίες που υπερβαίνουν κατά πολύ σε σκληρότητα και θηριωδία τους κυβερνήτες μας. Ο καλός Θεούλης μας λυπάται, ως φαίνεται, και έστειλε μόνον τον μικρό τυφώνα Σαμαροβενιζέλο αντί για τον μεγάλο που εξαπέλυσε στις Φιλιππίνες. Εντάξει, πνιγήκαμε πάλι στην Αθήνα από μια νεροποντή, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Τώρα που διαπιστώσαμε ότι τα φρεάτια είναι βουλωμένα θα τα καθαρίσουμε. Θάθελα νάξερα τί θα κάναμε, αν δεν είχαν γίνει τόσες μεταρρυθμίσεις με το Μνημόνιο.

Η επόμενη είδηση ήταν για την κ. Τζάκρη, η οποία διέπραξε έγκλημα καθοσιώσεως: έγινε ξαφνικά αντιμνημονιακή από εκεί που ήταν μνημονιακή μέχρι τα μπούνια και ανέπεμπε ευχάς υπέρ της μακροημερεύσεως του μεγάλου Κανωνιέρη Γιωργάκη. Την είχα καταχερίσει αρκετές φορές λόγω ύφους και αλαζονείας, αλλά κυρίως λόγω κενότητος και ετεροφωτισμού. Εκ πολιτικής ιδιοτελείας κωλοτούμπιασε, μας ενημέρωσαν. Ψήφος-διορισμός-ψήφος-βόλεμα-ψήφος-προστασία κ.ο.κ. Το γνωστό γαϊτανάκι. Λες και είναι η μόνη που κωλοτούμπιασε για την έδρα της. Πάει κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά είπαν. Όπως το σχεδόν όλον ΠΑΣΟΚ. Έχουμε να ζήσουμε απείρου κάλλους νέες σοσιαλιστικές ημέρες. Και τί της καταμαρτυρούσαν της καημένης; Ότι φοράει συνολάκια σινιέ, ενώ είναι σοσιαλίστρια. Φοβερό πολιτικό επιχείρημα από τους αντιπάλους της.

Η κωλοτούμπα έχει καταστεί πλέον σήμα κατατεθέν για την πολιτική σκηνή. Αντί, όμως, να τα βάζουν με την κ. Τζάκρη για να καυτηριάσουν τις κυβιστήσεις, γιατί δεν χρησιμοποιούν το ηχηρότερο όλων των παραδειγμάτων; Γιατί τα συστημικά κανάλια δεν παίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ την κασετούλα που δείχνει τον Μπουμπούκο να κραυγάζει: «Ο μεγαλύτερος καραγκιόζης που έχει εμφανισθεί ποτέ στην πολιτική σκηνή είναι ο Σαμαράς». Έτσι, για να νοιώσουμε όλο το μεγαλείο της κωλοτούμπας. Χωρίς συνολάκια, φρου φρου, αρώματα και μισογυνισμούς.

Για την αποσωλήνωση του Αλέξανδρου Γέροντα και την κατάσταση της υγείας του δεν άκουσα τίποτε. Αυτό δεν μπορεί να είναι είδηση. Όπως ουδέποτε ήταν είδηση ότι η προστατευομένη του Μεγάλου Κανωνιέρη Μπιρμπίλη κυκλοφορεί με σακκίδιο Louis Vuitton για να επιδείξει την απλότητά της.

Ασφαλώς δε δεν ήταν είδηση ότι ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν υπάρχει κράτος με το όνομα «Κύπρος». Διότι όλα τα κανάλια κατά βάθος περιμένουν να πάρουν εκδίκηση για το Σχέδιο Ανάν, το οποίο ενταφίασε ο Κυπριακός λαός παρά την περί του αντιθέτου εκπεφρασμένη άποψη όλου του εργολαβοσυνδικαλιστικοπολιτικού συμπλέγματος [με εξαίρεση τον Καραμανλή φυσικά]. Ούτε είδαμε παρουσιαστές και σχολιαστές να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γι’ αυτή την υπέρτατη ύβρι.

Είχαμε, όμως, και πάλι την κ. Σκόνδρα της ΝΔ, η οποία εμφανίζεται τακτικά τελευταίως σε διάφορα κανάλια για να διακηρύξει την αισιοδοξία της. Ας μην μεμψιμοιρούμε συνέχεια. Ας αισιοδοξούμε, λέει και ξαναλέει. Μπορεί να αγκομαχάμε, αλλά πρέπει να έχουμε το κεφάλι ψηλά, έστω και αν τα κοράκια που υπηρετεί η εν λόγω αισιόδοξη κυρία μάς έχουν φάει ακόμη και τα ψιλά. Πού να τη βρήκαν άραγε την κυρία; Στο Ariel;

Πού θα πάει όμως. Θα γυρίσει ο τροχός…… Γι’ αυτό το γύρισμα αισιοδοξώ και ελπίζω!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη