12 Νοε 2013

Η εκκλησία πετάει έξω τους φοιτητές από το τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ


Στα δικαστήρια με την Ιερά Μονή Διονυσίου επειδή δεν δέχεται μείωση  του ενοικίου.


Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, το μοναδικό αμιγώς δημοσιογραφικό πανεπιστημιακό τμήμα στην Ελλάδα, αναφορικά με την στέγασή του. 

Αφενός η εντελώς αψυχολόγητη - από πλευράς Υπουργείου- αύξηση του αριθμού των εισακτέων και αφετέρου το αυξημένο ενοίκιο που καταβάλλει στην Ιερά Μονή Διονυσίου, στην οποία ανήκει το κτήριο που στεγάζεται γίνονται ο βραχνάς που πνίγει το τμήμα. 

Όπως διαβάζουμε στο άρθρο της  Έλενα Καραβασίλη στο parousiazw.gr , οι πρωτοετείς φοιτητές αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα σε αίθουσες της Νομικής αφού δεν χωρούν στο κτίσμα που στεγάζεται η σχολή στην οδό Εγνατίας 44.  

Επιπλέον η ιδιοκτήτρια μονή δεν δέχεται την μείωση της τάξης του 20% που έχει επιβάλλει το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα μισθώματα ενοικίασης του Πανεπιστημίου. "Βρισκόμαστε σε δικαστική διένεξη με τη μονή και αναμένουμε μέσα στον επόμενο μήνα να γίνει δίκη. Βάση της απόφασης θα δούμε και εμείς πως θα πράξουμε. Ήδη ξεκινήσαμε μια διαδικασία με το γραφείο προμηθειών, μέσω προκήρυξης διαγωνισμού ώστε να βρεθεί κτήριο μετεγκατάστασης της σχολής το οποίο θα απέχει το πολύ 800 μέτρα από το campus. Δυστυχώς το κτήριο όπου στεγαζόταν η σχολή Δημοσιογραφίας επί της Λεωφόρου Νίκης έχει χαρακτηριστεί "κόκκινο" και είναι επικίνδυνο. Υπάρχει μια μελέτη για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου κτηρίου, η οποία όμως ανέρχεται από 500 χιλιάδες έως 1 εκατ. ευρώ. ανάλογα τη χρήση που θα έχει. Σαφώς, αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο δε διαθέτει αυτά τα χρήματα" τόνισε ο Αντιπρύτανης του Α.Π.Θ., Ιωάννης Παντής.

Θέλω να γράψω πολλά και κακά, κυρίως λόγω ευαισθησίας στο συγκεκριμένο θέμα αφού αποφοίτησα από την εν λόγω σχολή, αλλά νοήμονες είναι οι αναγνώστες του TAXALIA και θα τα σκεφτούν μόνοι τους...
Κατερίνα Νικολάου


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη