12 Νοε 2013

Ανησυχία στους εργαζόμενους της Γ.Γ. Αθλητισμού

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του κράτους για μια σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση θα περίμενε κανείς μηχανισμούς ελέγχου, διαφάνειας, αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών του. Η θλιβερή ..
διαπίστωση είναι όμως ένα κράτος υποταγμένο στους κομματικούς μηχανισμούς με αξιολόγηση ανύπαρκτη και διαφάνεια μόνο σε ότι το εξυπηρετεί. Με αυτούς τους όρους και με αυτές τις προϋποθέσεις στήθηκε και στη Γενική Γραμματεία Αθλητικού η επανίδρυσή του.
Ξεκίνησε με την έκδοση της ΚΥΑ ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/ Δ/10/οικ.22738/16.8.2013 που διαχώρισε το προσωπικό σε πατρίκιους και πληβείους (στον ίδιο κλάδο έκανε διαχωρισμό Διοικητικών με Διοικητικούς Γραμματείς!!!!!) με χαρακτηριστικά καθαρά κομματικά. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την έξοδο υπαλλήλων Ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου και μόνο αυτών που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ!!!.
Συγκεκριμένα το προσωπικό αυτό προσλήφθηκε με αξιολογικές διαδικασίες και με την προκήρυξη 18641/2003 Τεύχους Προκηρύξεως ΑΣΕΠ διαδικασία υπό τον άμεσο έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Καταστρατηγείται ο νόμος, οι υπουργικές αποφάσεις και παρέχονται ερμηνείες κατά το δοκούν. Αυτή είναι η αντίληψη του σύγχρονου κράτους. Η προσπάθεια αυτή μέχρι στιγμής στέφεται με επιτυχία, καθώς προστατεύει τα κομματικά παιδιά και δεν θίγει τα συμφέροντα των συντεχνιών του χώρου. Η διαθεσιμότητα από τους εργαζόμενους της προκήρυξης επιλύει συνολικά τα προβλήματα πολιτικών ηγεσιών και συντεχνιών.
Λύπη, απογοήτευση και απαξίωση διακατέχει τους εργαζόμενους παράλληλα όμως και μια ανάγκη για αντίσταση και συλλογική δράση έτσι που να γίνει εμπόδιο στα κάθε τύπου μικροκομματικά και συντεχνιακά συμφέροντα του χώρου αλλά και συνολικά στην κοινωνία.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη