12 Νοε 2013

Ρήτρα Αλ Καπόνε

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Τεσσαρακοστή έκτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ) και τριακοστή όγδοη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα
τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Ο Γιάννος μας κούνησε μαντίλι κατά Βραζιλία μεριά. Εκεί είχε καταφύγει και ο Κοσκωτάς σε πρώτη φάση, αφού η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες, με την οποίαν η Ελλάς δεν έχει συνάψει συνθήκη έκδοσης φυγοδίκων ή φυγοποίνων. Ίσως επειδή ο Γιάννος δεν έχει και τη γερμανική υπηκοότητα, ώστε να πάει με απόλυτη ασφάλεια στη Γερμανία, όπως ο Χριστοφοράκος. Ίσως επειδή ο Χριστοφοράκος τάδινε, ενώ ο Γιάννος τάπαιρνε.
Ο Γιάννος διώκεται για φοροδιαφυγή μόνον, αφού τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του δεν επιτρέπεται να ερευνηθούν ως προς την προέλευσή τους ελέω άρθρου 86 του Συντάγματος. Άρα, ο άνθρωπος είχε απλά αυτά τα τεράστια εισοδήματα σε περιόδους που εκτελούσε υπουργικά καθήκοντα και τον ελληνικό λαό, αλλά δεν τα δήλωσε για να φορολογηθεί, εξ ου και τώρα μπορεί να πληρώσει τον «διαφυγόντα» φόρο πλέον προσαυξήσεων και να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα με τη Δικαιοσύνη. Παστρικές δουλειές. Βλέπετε ο Γιάννος δεν ήταν επιδειξιομανής σαν τον Άκη, ώστε να του κάτσουν τώρα μια διωξάρα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να κάνει παρέα στον Άκη. Απλώς θα δώσει και σ’ εμάς το πόπολο τα μισά από το βρώμικο χρήμα και θα καθαρίσει. Για την ακρίβεια θα μας επιστρέψει τα μισά από τα χρήματα που μας έφαγε και θα είναι όμορφος και ωραίος με πάλλευκα δόντια. Ούτε μια πετσούλα από τις σάρκες μας δεν θα ξεπροβάλλει ανάμεσα από τα δόντια του καθώς ο Γιάννος θα μας χαμογελά αυτάρεσκα.
Η σύζυγος θα πληρώσει και αυτή το αντίστοιχον και θα ζήσουν αυτοί καλά κι’ εμείς χάλια.
Και τον Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή τον έστειλαν οι αμερικανοί στη φυλακή. Δεν μπορούσαν να τον τσιμπήσουν για όλους τους φόνους και τα λοιπά κακουργήματα που είχαν διαπραχθεί κατ’ εντολήν του.
Προτείνω, λοιπόν, του λοιπού το άρθρο 86 του Συντάγματος που καθιερώνει το ακαταδίωκτο των λαδιάρηδων υπουργών να το αποκαλούμε για να συνεννοούμεθα «ρήτρα Αλ Καπόνε». Αρκούν αυτές οι τρεις λεξούλες για να καταλαβαίνουμε ότι κάποιος υπουργός ρούφηξε τον ιδρώτα μας, αλλά θα υποχρεωθεί απλώς να επιστρέψει τα μισά, επειδή δεν τα περιέλαβε στη φορολογική δήλωσή του. Και τούτο, αν κινηθεί η Δικαιοσύνη εναντίον κατόπιν εντολής ή με την ανοχή της Κυβέρνησης. Συνεπώς, η σωστή φράση πρέπει να είναι «ρήτρα Αλ Καπόνε αν ..».

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Αφού τα μη δηλωθέντα «εισοδήματα» αφορούν σε περιόδους προ του έτους 2004, η φορολογική κλίμακα ήταν τότε 40% και η προσαύξηση λόγω ανακριβούς δήλωσης ήταν 2% μηνιαίως με ανώτατο όριο το 300% των διαφυγόντων φόρων. Άρα, αν μιλάμε για 10 χρόνια καθυστέρησης εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων του ζεύγους, η προσαύξηση είναι 12 μήνες Χ 10 έτη = 120 μήνες Χ 2 ανά μήνα = 240% του 40%. Αν, λοιπόν, το ζεύγος παρέλειψε να δηλώσει € 3.000.000, θα πρέπει να πληρώσει διαφυγόντα φόρο € 1.200.000 πλέον προσαυξήσεων ύψους € 2.880.000. Σύνολο: € 4.080.000. Γιατί, λοιπόν, μιλάνε για τα μισά των € 3.000.000;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη