18 Νοε 2013

Κίνδυνος για το ελληνικό ρύζι

Ανέλεγκτα και αφορολόγητα ασιατικά ρύζια πλημμυρίζουν την αγορά. Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον...
Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα αυτό. Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό να ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν τις αθρόες, χωρίς δασμούς, εισαγωγές ρυζιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση , από χώρες τις νοτιοανατολικής Ασίας (Καμποτζη,Μυανμαρ).  


     Οι εισαγωγές αυτές θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την απορρόφηση της Ελληνικής παραγωγής και κυρίως της παραγωγής των ορυζοπαραγωγών του Νομού Θεσσαλονίκης γιατί μηδενίζουν της Ελληνικές εξαγωγές στη Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι και η μοναδική αγορά της Ελληνικής παραγωγής. 


   
   Ο κ.  Αναστασιάδης ζήτησε από το Υφυπουργό την καταβολή κάθε προσπάθειας για την λήψη των αναγκαίων μέτρων προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα της Χώρας, των παραγωγών ρυζιού και η ιστορική αυτή καλλιέργεια του Νομού Θεσσαλονίκης που είναι πηγή προσόδου και μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας της περιοχής.

      Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία και να θέσει το θέμα άμεσα στη σύνοδο των Υπουργών Εμπορίου που θα γίνει στα πλαίσια του Π.Ο.Ε, 1-7 Δεκεμβρίου στο Μπαλί της Ινδονησίας αλλά και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.      




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη