4 Νοε 2013

Παράνομα υψηλοί μισθοί σε ΔΕΚΟ – Ο Υπουργός γνώριζε

Γράφει ο Θάνος Τάκης
Στον χθεσινό Τύπο (Real News και Έθνος) καταγράφεται ότι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία ..
Ηπείρου εξακολουθούν να εισπράττουν αμοιβές (μισθούς και επιδόματα) παρά το γεγονός ότι αυτές θα έπρεπε να έχουν περικοπεί καθώς οι διοικήσεις τους όφειλαν να προχωρήσουν στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, όπως ισχύει, για όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σήμερα, 4.11.2013, η Εισαγγελέας Πλημελειοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Υπάρχει όμως κάτι ιδιαίτερα περίεργο: στις 27 Αυγούστου του 2013, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας διέταξε τη διενέργεια «ελέγχου μισθοδοσίας από το έτος 2010 και εφεξής» στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, την οποία ανέθεσε σε συγκεκριμένους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στην σχετική απόφαση ορίζεται ότι, «Ο έλεγχος θα διεξαχθεί στην έδρα του ελεγχόμενου φορέα και θα περαιωθεί εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών από την έναρξη του ελέγχου.[...] H ελεγκτική ομάδα υποχρεούται να αποστείλει τη σχετική έκθεση στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, στον Υπουργό Ανάπτυξης ... καθώς και στο Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Aντίγραφο της έκθεσης θα υποβληθεί σε φυσική μορφή στη Διεύθυνση Ελέγχου Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΔΕΚΟ-ΝΠΙΔ και λοιπών Φορέων της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων».

Άρα, οι αρμόδιοι Υπουργοί και πλήθος υπηρεσιών της κυβέρνησης γνώριζαν, ήδη από τον Σεπτέμβριο 2013 το πόρισμα του ελέγχου.

Αν τα πράγματα ήταν όλα ορθά και νόμιμα, γιατί δεν ενημερώνει σχετικά, ο κ. Σταϊκούρας, την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών;

Αν όμως είχε ήδη διαπιστωθεί η παρανομία, γιατί σιώπησαν οι Υπουργοί και οι σχετικοί υπηρεσιακοί φορείς;

Το σχετικό έγγραφο βρίσκεται εδώ: 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη