7 Νοε 2013

Γράμμα προς τον Χρήστο Μάτη

Κύριε Μάτη καλησπέρα σας.
Σας γράφω μέσα από το πάντα φιλόξενο ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης , το taxalia, για έναν και μόνον λόγο : για να υπάρχει στο μέλλον το γράμμα μου, για ευνόητους λόγους.
Επειδή στις 02-11-2013 διάβασα το σχόλιο σας (http://taxalia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8971.html)και είδα το ενδιαφέρον σας για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου, βρέθηκα χθες βράδυ στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητος σας για την Δημαρχία της Θεσσαλονίκης, για την οποία και σας εύχομαι καλήν επιτυχία.

Σημειωτέον δε ότι είχα την τύχη και χαρά να κάθομαι (χωρίς να το γνωρίζω μέχρι που μίλησε) δίπλα από τον πραγματικά υπέροχο γιατρό μας, τον Βλάση Γωγούση (εύχομαι αυτό να μην προξενήσει την ζήλεια άλλων φίλων της παρέας του ΤΑΧΑΛΙΑ).

Σε αναμονή των προεκλογικών δηλώσεων σας, όταν έρθει η ώρα, θα ήθελα να σταθώ στην αναφορά σας στην "μεγάλη συμμαχία έντιμων και ανιδιοτελών ανθρώπων, που θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν η τουλάχιστον να διατηρήσουν το υπάρχον επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της πόλης μας" (προτιμώ το βελτιώσουν από το διατηρήσουν, δεδομένου ότι εδώ και χρόνια,ειδικά τα δύο τελευταία, το επίπεδο ζωής στην πόλη μας υποβιβάστηκε κατά πολύ).

Θέλω λοιπόν, με βάση το ανέκδοτο που περιγράφει τις ιδιότητες που θέλει μια γυναίκα από έναν άνδρα, να σας πω ότι η πόλη μας θέλει ένα Δήμαρχο που να είναι: 
οδοκαθαριστής τροχονόμος, δάσκαλος, ποιητής, γιατρός, ζωγράφος, νοικοκύρης, κηπουρός, σοφός και αδέκαστος δικαστής, αρχιτέκτονας, αστυνόμος, ταξιτζής, μπογιατζής, οδηγός λεωφορείου, ποδηλάτης αλλά και οδηγός αυτοκινήτου και πάνω από όλα ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΆΝΤΗΣ.

Το "ζόρι" του να είναι το καλό της πόλης και των κατοίκων της και τίποτε άλλο.Στο χέρι σας λοιπόν είναι να αποδείξετε ότι και θέλετε και μπορείτε να είσαστε όλα τα τα παραπάνω.

Σε αναμονή των προεκλογικών δηλώσεων και δεσμεύσεων σας και ευχόμενος και πάλι καλή επιτυχία.

Χαρίλαος Ε.Παπαδόπουλος,
κάτοικος του δύσμοιρου ,τα τελευταία χρόνια ,κέντρου της Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη