21 Νοε 2013

Πακέτο προτάσεων Ορφανού για την ανάπτυξη

Σειρά προτάσεων που θα συμβάλλουν στην δημιουργία τουριστικών και αναπτυξιακών υποδομών στην χώρα και στην Θεσσαλονίκη, ειδικότερα κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος...
Ορφανός, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).
Ο κ. Ορφανός τάχτηκε υπέρ της αξιοποίησης μεγάλων εκτάσεων για την δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων για τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου (κατά τα πρότυπα του Costa Navarino στο νομό Μεσσηνίας) της κατασκευής νέων μαρίνων, όπως επίσης και της παροχής επενδυτικών κινήτρων για την εκμετάλλευση των ακατοίκητων νησιών. 
«Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι θα πρέπει να καταρτιστεί ένα οργανωμένο σχέδιο για τις παραθεριστικές κατοικίες και για τις επεκτάσεις των σχεδίων πόλης σε άμεσο χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός. Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου «Μακεδονία» σε σημαντικό αεροπορικό κόμβο της Νοτιανατολικής Ευρώπης , του λιμένος ως κέντρου μεταφορών με στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, την ανάδειξη της πόλεως σε κέντρο τεχνολογίας με την συμμετοχή της Αλεξάνδρειας Ζώνης καινοτομίας ως αναπτυξιακό εργαλείο. 
Η συνολική αξιοποίηση των τεσσάρων Πανεπιστημίων της πόλης και η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης είναι εφικτός στόχος ιδιαίτερα παραγωγικός. Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του ΜΕΤΡΟ και η οργάνωση των επομένων επεκτάσεων είναι απαραίτητο στοιχείο ανάπτυξης της πόλης εκτός των άλλων για εμπορικούς και τουριστικούς λόγους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη