21 Νοε 2013

O πόλεμος Άδωνι Γεωργιάδη - γιατρών ξεκίνησε

κι αλίμονο στους ασθενείς...
Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ξεκινά η επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου θα συμμετέχει στις απεργίες και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μιλάμε για ουσιαστικό πάγωμα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τρεις ημέρες.


Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου
Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσάμης, οι γιατροί εναντιώνονται στο νέο μόρφωμα που προσπαθεί να δημιουργήσει το Υπουργείο Υγείας στη θέση του ΕΟΠΥΥ καθώς αυτό γίνεται χωρίς σχεδιασμό, πρόχειρα και με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων. 

"Η απαξίωση του Υπουργού στο πρόσωπο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει και στην απόλυσή τους" ανέφερε ο Δ. Τσάμης ενώ τόνισε πως κάποια από τα πράγματα που λέει ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δεν ισχύουν. "Λέει για παράδειγμα πως δεν χρειάζονται 200 πλαστικοί χειρουργοί στον ΕΟΠΥΥ ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν μόλις δώδεκα!" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οι ασφαλισμένοι που έχουν ραντεβού τις ημέρες της απεργίας μπορούν να απευθυνθούν για συνταγογράφηση ή για επείγουσες περιπτώσεις τις επόμενες ημέρες στον γιατρό τους χωρίς νέο ραντεβού.

Μετωπική σύγκρουση με εργαστήρια και κλινικές

Την ίδια ώρα τα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΠΥΥ εργαστήρια αλλά και οι κλινικές ξεκινούν επίσχεση εργασίας, δεν θα δέχονται δηλαδή παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τις εξετάσεις και μετά να πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να λάβουν πίσω τα χρήματά τους. 

Οι εργαστηριακοί γιατροί διαμαρτύρονται γιατί ενώ το εξυπηρετούμενο κοινό αυξήθηκε κατά 15% με την συγχώνευση των ταμείων, το Υπουργείο περιέκοψε τον προϋπολογισμό των εργαστηριακών εξετάσεων κατά 40% σε σχέση με το ποσό του 2012, όταν ακόμα δεν είχε γίνει  η συγχώνευση των ταμείων. "Το υπουργείο θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των εργαστηρίων και των κλινικών περικόπτοντας τους κατά 40% τα δεδουλευμένα τους!" δήλωσε ο Δημήτρης Τσάμης και συμπλήρωσε "Ζητάμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και αύξησή του κατά 15% σε σχέση με το 2012, όση δηλαδή ήταν και η αύξηση των ασφαλισμένων. Μέχρι τότε είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε".

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη πως δεν έχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ για να χειρουργήσουν, ο Αντιπρόεδρος των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ δήλωσε πως οι γιατροί ετοιμάζουν αγωγές για δυσφήμιση εναντίον του Υπουργού.

Αδιαφορία για τα νοσοκομεία της πόλης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επανήλθε στο θέμα της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων της πόλης: "Είχαμε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και τον είχαμε ενημερώσει σχετικά και εκείνος μας κανόνισε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μας υποσχέθηκε πως θα απαντήσει. Έχουν περάσει δύο μήνες κι ακόμα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.  Η πόλη απαιτεί μια εξήγηση".

ΚΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη