13 Νοε 2013

Πέθανε ο μέγας Μακεδών, Νικόλαος Μάρτης


Συνέγραψε το εκπληκτικό βιβλίο Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Απεβίωσε πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, ο πρώην Υπουργός Νικόλαος Μάρτης. Αύριο θα ταφεί στη γενέτειρά του ..
Μουσθένη Καβάλας. Εξελέγη 7 φορές βουλευτής, διετέλεσε υφυπουργός και υπουργός στις Κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τον οποίο συνδεόταν με βαθιά φιλία.
Άφησε σπουδαίο συγγραφικό έργο, ιδιαίτερα για το "μακεδονικό ζήτημα", με αποκορύφωμα το μοναδικής σημασίας έργο "Η Πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας", που βρίσκεται στις περισσότερες βιβλιοθήκες του κόσμου.
Για το βιβλίο αυτό ο Ν. Μάρτης τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, βραβεύτηκε από διάφορους κρατικούς και πολιτιστικούς φορείς, ενώ δέχτηκε συγχαρητήρια από επιφανείς πολιτικούς και προσωπικότητες διεθνούς κύρους, όπως ο Helmut Schmidt, Giscard d' Estaing, κ.ά.
Πολλά άρθρα του Νικολάου Μάρτη, έχουν φιλοξενηθεί στο taxalia, αφού ο εκλειπών έγραφε μέχρι το βαθύ γήρας.



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του πρώην υπουργού Νικολάου Μάρτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Έφυγε» ένας ευπατρίδης πολιτικός, ένας άνθρωπος που σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, αφήνοντας ως παρακαταθήκη το ήθος του στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο Νικόλαος Μάρτης τίμησε για πολλές θητείες το αξίωμα του βουλευτή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με το Δημοκρατικό Συναγερμό, την Ε. Ρ. Ε. και την Νέα Δημοκρατία, αλλά και του υπουργού στα υπουργεία Βιομηχανίας και Βορείου Ελλάδος, τόσο προδικτατορικά όσο και στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ο Νικόλαος Μάρτης είχε λάβει μέρος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως έφεδρος αξιωματικός, ενώ είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του, « Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας».

Στους οικείους του εκφράζω τα συλλυπητήρια μου.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής έκανε για την εκδημία του Νικόλαου Μάρτη την ακόλουθη δήλωση:

Ο Νικόλαος Μάρτης ανήκει στο ολοένα και περισσότερο σπανίζον είδος δημοσίων ανδρών, οι οποίοι «ποτέ από το χρέος μη κινούντες {αποδεικνύονται }δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τις πράξεις.»
Στρατευμένος πατριώτης. Τίμιος και γενναίος, διακατέχονταν πάντοτε από ζωηρή αγωνία και έγνοια Ελληνισμού. Αφιερώθηκε στην υπεράσπιση της Μακεδονίας και την ιστορική αλήθεια της. Όργωσε την Οικουμένη και ξεσκέπασε «έως περάτων της γης» τους πλαστογράφους της ιστορίας της. Γι’ αυτό δικαιούται υπέρ πάντα άλλον τον τίτλον του σύγχρονου Μακεδονομάχου.
Ανεδείχθη άξιος της πατρίδας, άξιος της Μακεδονίας.
Καλόν Παράδεισο να έχει!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη