20 Δεκ 2013

Ποιος ήταν ο εγκέφαλος, πώς στήθηκε η απάτη με τα 14.000 πλαστά ασφαλιστήρια

Σαν «μίνι» ασφαλιστική εταιρία …που μάλιστα αποζημίωνε τους ασφαλισμένους ή πλήρωνε τα πρόστιμα στην τροχαία των πελατών θυμάτων της , λειτουργούσε η ασφαλιστική εταιρία ..
«μαϊμού» που είχε στήσει ένας 42χρονος στην περιοχή του Ζωγράφου της Αττικής.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ που εξάρθρωσε το κύκλωμα με επιτυχία, ο 42χρονος αρχηγός της οργάνωσης, τον Οκτώβριο του 2012, συνέστησε μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με έδρα στου Ζωγράφου Αττικής. Η εταιρεία αποτελούσε υποκατάστημα μητρικής εταιρείας, ιδιοκτησίας του 42χρονου, που εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο 42χρονος, ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπός του υποκαταστήματος στην Ελλάδα, φερόταν ότι είχε συνάψει σύμβαση με ασφαλιστική εταιρεία στη Βουλγαρία.
20122013Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η σύμβαση λειτουργίας του υποκαταστήματος ουδέποτε είχε υπογραφεί από εκπρόσωπο της ασφαλιστικής εταιρείας, ενώ έφερε πλαστογραφημένα στοιχεία αλλοδαπού υπηκόου – συνεργού της οργάνωσης – που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρείας αυτής – καθώς και πλαστογραφημένα στοιχεία της εποπτικής βουλγαρικής Αρχής. Με αυτό τον τρόπο πετύχαινε να παραπλανά το καταναλωτικό κοινό, ως προς τη νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησής του, στον τομέα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Αποζημίωνε τα θύματα τροχαίων
Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ το κύκλωμα για να αποφύγει μπλεξίματα με την δικαιοσύνη , σε περιπτώσεις τροχαίου ατυχήματος, που είχε εμπλακεί ασφαλισμένος στην εταιρεία, με υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες ή και θάνατο, οι αποζημιώσεις καλύπτονταν από έσοδα της εταιρείας.
Επιπλέον, στις περιπτώσεις τροχονομικών ελέγχων, που βεβαιώνονταν στους ιδιοκτήτες οχημάτων, ασφαλισμένων στην εταιρεία, συναφείς παραβάσεις, η εταιρεία αποζημίωνε τους εμπλεκόμενους ασφαλισμένους της, καταβάλλοντας ακόμη και το αντίτιμο των τροχονομικών κλήσεων
Είχαν 14.000 πελάτες, στα 4.000.000 τα κέρδη
Εκτιμάται ότι, από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα (Οκτώβριος 2012) μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει παραπάνω από (12.500) ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης, ενώ το συνολικό ύψος της ασφαλιστικής απάτης εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των (4.000.000) ευρώ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη