3 Δεκ 2013

Γαβότσης: "Σε 18 μήνες το πολύ, ο Δήμος Ωραιοκάστρου θα καταρρεύσει"

Τραπέζι σε δημοσιογράφους της πόλης έκανε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος Μυγδονίας και υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.
Ο γυναικολόγος και υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε τους δημοσιογράφους της πόλης προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Ωραιοκάστρου. 

Η κουβέντα ξεκίνησε με το πώς θα ήθελε να τον αποκαλούν και αποκάλυψε πως η μεγάλη του αγάπη είναι η ιατρική ενώ χαρακτήρισε την τοπική αυτοδιοίκηση "ερωμένη". Ο πρώην Δήμαρχος Μυγδονίας εξελέγη στην πρώτη του απόπειρα ενασχόλησης με τα κοινά το 2002 στον τότε Καλλικρατικό Δήμο και επανεξελέγη το 2006. Στις εκλογές για τον διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου το 2010 όμως δεν πέρασε στον 2ο γύρο. "Δεν πήγα καλά στο χωριό μου!" λέει σήμερα συζητώντας για εκείνη την εποχή, "έχασα γιατί όταν βγήκαν τότε τα stage, μου έλεγαν κάποιοι να "βολέψω" μερικούς προεκλογικά και να τους διώξω έπειτα, αλλά εγώ δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο. Αν εξαγόραζα συνειδήσεις, δεν θα είχα χάσει" αποκαλύπτει.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γαβότσης, κατά τη θητεία του Δήμαρχου Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντου, έγιναν τραγελαφικά πράγματα. "Σε 12 με 18 μήνες" αποκαλύπτει "ο Δήμος θα καταρρεύσει οικονομικά. Αν δεν έπαιρνε τα τέσσερα εκατομμύρια από το μετοχικό ταμείο θα είχε ήδη καταρρεύσει". Ενδεικτικά ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε πως εξαιτίας ενός χρέους 700.000€ στην ΕΥΑΘ, ο Δήμος αναγκάστηκε να πληρώσει 84.000€ για τόκους υπερημερίας. Ακόμα ο Αστέριος Γαβότσης κατηγορεί την διοίκηση πως παρά το γεγονός πως έχει 5 ειδικούς συμβούλους οι οποίοι κοστίζουν 170.000€ το χρόνο, δεν διεκδίκησε κανένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και δεν αξιοποίησε κανένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Όπως πάντως λέει, ο ίδιος αν εκλεγεί θα δώσει βαρύτητα στις κοινωνικές δομές, που όπως λέει είναι ανύπαρκτες στον Δήμο Ωραιοκάστρου με την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου ενώ προσανατολίζεται και στην δημιουργία ίδρυσης γραφείου διασύνδεσης ανέργων-επιχειρηματιών για τους κατοίκους της περιοχής.


ΚΝ





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη