5 Δεκ 2013

Διευκρινίσεις από την "Πρωτοβουλία Πολιτών" για την "Πρωτοβουλία των 58"

Επειδή κάποτε σε αυτόν τον τόπο πρέπει να μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά για το «ποιος είναι ποιος» και τι πιστεύει, η Πρωτοβουλία των Πολιτών για την ανασυγκρότηση του ενδιάμεσου (κεντρώου) χώρου οφείλει μια δημόσια και καθαρή απάντηση στους «58» και το «μανιφέστο» τους.

Ο πάλαι ποτέ εκσυγχρονισμός επιχειρεί να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο με ό,τι κατάλοιπο έχει απομείνει από την εποχή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ μπήκε στη διαδικασία της μετάλλαξής του στο σοσιαλιστικό και ιδεολογικό του περιεχόμενο. Αποπειράται να επανέλθει με τους «58» που βιάστηκε να ευλογήσει ο πατριάρχης της καταστροφής.
Τους περισσότερους από τους υπογράφοντες το «μανιφέστο», οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ τους γνωρίζουν. Ανήκουν στη μοιραία για την οικονομία εκσυγχρονιστική εποχή όσο και στη δραματική μνημονιακή εποχή. Συμμετείχαν ποικιλοτρόπως είτε ως τεχνοκράτες-σύμβουλοι είτε ως πολιτικά στελέχη. Συνεπώς, βαρύνονται με πολιτική αναξιοπιστία και κοινωνική απαξίωση διαρκείας, η οποία δεν υπόκειται σε καμιά παραγραφή. Γιατί κατά τον κώδικα κοινωνικής ηθικής, τα αδικήματα της αναξιοπιστίας και της απαξίωσης είναι απαράγραπτα. Στο υπερφλύαρο μανιφέστο τους δεν βρίσκουν ούτε μία λέξη για τη δυσπραγία του λαού μας. Αισθάνονται τόσο ένοχοι που δεν έχουν το θάρρος να δηλώσουν τη μνημονιακή τους ταυτότητα.
Ο όμιλος των «58» μοιάζει με μάντρα παλαιών οικοδομικών υλικών, όλα σχεδόν προερχόμενα από το κατεδαφισθέν οικοδόμημα του εκσυγχρονισμού. Διακρίνει κανείς όλα τα αρχιτεκτονικά μέλη του αμαρτωλού αυτού οικοδομήματος (κίονες, κιονόκρανα, μετώπες, επιτύμβιες στήλες, αετώματα και αρκετές προτομές, όπως του Σκιπιώνα του Αφρικανού, του Καρακάλα, του Καλιγούλα, του Τιβέριου, πραιτόρων, υπάτων και ανθυπάτων και άλλων πολλών από εκείνους που συνέβαλαν στην καταστροφική πολιτική, την υποταγή, τον ενδοτισμό κατά την προμνημονιακή και μνημονιακή περίοδο κατά την οποία αλυσοδέθηκε η χώρα.
Με αυτού του είδους τα παλαιά και φθαρμένα υλικά δεν οικοδομείται η Κεντροαριστερά. Με αυτά τα υλικά ανοίγει μόνο Μουσείο.

*
Ο ενδιάμεσος (κεντρώος) χώρος θα οικοδομηθεί με αρχιτέκτονα και χτίστη τον ίδιο το λαό και τη νεολαία του. Δεν θα κτιστεί από τα κατάλοιπα της σημιτικής elite ούτε με εισαγόμενα αρχιτεκτονικά σχέδια με στόχο να παγιδεύσουν για άλλη μία φορά τις ευρύτερες προοδευτικές και πατριωτικές λαϊκές δυνάμεις, που άλλες μεν είναι παγιδευμένες στο σύστημα Βενιζέλου και άλλες στο σύστημα Σαμαρά.
Το Πατριωτικό, Δημοκρατικό και Κοινωνικό Κέντρο θα θεμελιωθεί στην Κοινωνική Δικαιοσύνη και στην πλήρη ανάκτηση των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων που ανέτρεψε η μνημονιακή πολιτική.

*
Η Πρωτοβουλία των Πολιτών για την οργάνωση του ενδιάμεσου (κεντρώου) χώρου που έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από εκείνη των «58» των εκσυγχρονιστικών υπολοίπων (πρώτη Διακήρυξη τον Ιούλιο του 2007 και σειρά ανακοινώσεων στον διαδικτυακό κυρίως τόπο) για την άρση όποιων παρεξηγήσεων και συγχύσεων με το λεγόμενο «μανιφέστο των 58».
Επισημαίνει:
Τις τεράστιες ιδεολογικές, πολιτικές και κοινωνικές διαφορές που τη χωρίζουν από εκείνη των «58».
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:

Ι. Η Πρωτοβουλία των Πολιτών επιδιώκει την οργάνωση του ενδιάμεσου χώρου σε ενιαίο αυτόνομο κόμμα προσπερνώντας τα όποια υπάρχοντα σχήματα και αυτό το λέει. Δεν το κρύβει. Οι «58» επιδιώκουν τον εξωραϊσμό των υπαρχόντων σχημάτων και τον εξαγνισμό τους μέσα από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

ΙΙ. Η Πρωτοβουλία των Πολιτών είναι αντιμνημονιακή και το πολιτικό της στίγμα είναι Πατριωτικό και Κοινωνικό.

ΙΙΙ. Η Πρωτοβουλία των Πολιτών απορρίπτει τους διαχωριστικούς και τουλάχιστον για την σημερινή εποχή ανύπαρκτους όρους Κεντροαριστερά, Κεντροδεξιά κλπ. Απευθύνεται σε όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες τους εγκλωβισμένους στο σύστημα Σαμαρά και στο σύστημα Βενιζέλου.
Αρνείται τον χωρισμό των Ελλήνων σε δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους, γιατί αυτήν την στιγμή ο Αγώνας είναι Απελευθερωτικός.

ΙV. Η Πρωτοβουλία των Πολιτών αρνείται τη μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της.

V. H Πρωτοβουλία των Πολιτών αρνείται τον ενδοτισμό και θέτει σε βάση ισοτιμίας τις σχέσεις της χώρας με τους δανειστές της με όρους συνεργασίας, αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης.

VI. Η Πρωτοβουλία των Πολιτών οργανώνει τον ενδιάμεσο χώρο από την βάση, με τη διαδικασία της αυτοργάνωσης. Αρνείται το καπέλωμα του κεντρώου χώρου και της λαϊκής του βάσης από «φωτισμένες» ηγεσίες των elite γιατί πιστεύει και μάχεται για τη Δημοκρατία των πολιτών στην οικονομική, κοινωνική, ηθική και πολιτιστική της διάσταση.


VII. Η Πρωτοβουλία των Πολιτών δίνει προτεραιότητα στις νέες και άφθαρτες δυνάμεις του Λαού, στους νέους ανθρώπους, τη Νεολαία την οποία αναγορεύει σε αγωνιστική πρωτοπορία.

VIII. Η Πρωτοβουλία των Πολιτών, με σαφείς και καθαρούς Πατριωτικούς, Κοινωνικούς και Δημοκρατικούς στόχους, αγωνίζεται σταθερά για ένα νέο πολιτικό σκηνικό, στο πλαίσιο ενός ριζικά αναθεωρημένου πολιτικού συστήματος, που θα βγει μέσα από το λαό και θα σηματοδοτήσει το καινούργιο και το διαφορετικό.
Το καινούργιο με νέους και άλλους ανθρώπους και το διαφορετικό με νέες ιδέες. Για μια κοινωνία με συνοχή και αλληλεγγύη, για ένα λαό με αυτογνωσία, για μια νεολαία με αυτοπεποίθηση, σημαιοφόρο του πολιτισμού μας και των αξιών του, για μια Ελλάδα
Με Ισχυρά Σύνορα

Και τον Ελληνισμό

Χωρίς Σύνορα



Για την Πρωτοβουλία των Πολιτών


Συντονιστής Αθήνας και Νοτ. Ελλάδας Συντονιστής Θες/νίκης και Βορ. Ελλάδας

Παν. Κρητικός Αλ. Δαμιανίδης
πρ. Αντ/ος της Βουλής πρ. Υφυπουργός



Συντονιστής Νεολαίας

Παν. Παπασπυριδάκος
Γιατρός



e-mail: omadaprwt@hotmail.gr


Υ.Γ. Οι παλαιοί από τους υπογράφοντες δηλώνουν ότι μόνη φιλοδοξία τους είναι να οργανώσουν το χώρο και να αποχωρήσουν. Οι «58» το δηλώνουν;