12 Δεκ 2013

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και πάλι ο Τάσος Μαντέλης

Μετά από δύο διακοπές αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην...
υπουργού Τάσου Μαντέλη για τη σύμβαση 8002/97 σχετικά με την ψηφιακή εξέλιξη του ΟΤΕ.
Στις προηγούμενες συνεδριάσεις υποβλήθηκαν από την πλευρά των κατηγορουμένων αιτήματα αναβολής της δίκης, τα οποία όμως δεν ικανοποίησε το δικαστήριο με ανάλογη πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας Παν. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή της δίκης για λόγους, όπως είπε, δημοσίου συμφέροντος.
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών κάθεται στο εδώλιο για την υπόθεση του ποσού των 450.000 μάρκων που έλαβε σε δύο δόσεις το 1998 και το 2000 -σύμφωνα με την κατηγορία- από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens ως αντάλλαγμα για την υπογραφή της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ το 1997.
Ο κ. Μαντέλης αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και υποστηρίζει ότι τα επίμαχα χρήματα ήταν προεκλογική χορηγία και όχι ανταλλάγματα ή δώρα σχετιζόμενα με την επίμαχη σύμβαση.
Kατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσουγκράνης, η εφοριακή υπάλληλος Αντωνία Μάρκου, το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο συνεργάτης του Αριστείδης Μαντάς.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δόσεις σε λογαριασμό στην Γενεύη τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται - χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο κ. Γιώργος Τσουγκράνης. Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της κ. Μάρκου. η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενος της Ηλίας Γεωργίου.
Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη