27 Δεκ 2013

«θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ να σας μαζέψει»

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Πολίτες που πήγαν να καταθέσουν πινακίδες αυτοκινήτων...

καλούνται να επιστρέψουν τη Δευτέρα, παρά την πολύωρη ουρά

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σήμερα στη ΔΟΥ Γλυφάδας (επί της οδού Γούναρη), όπου πολλοί πολίτες είχαν προσέλθει γιά υποθέσεις τους, τρίτη εργάσιμη ημέρα πριν το τέλος του χρόνου, με την 31η Δεκεμβρίου να είναι ημιαργία και η ΔΟΥ να κλείνει στις 12 το μεσημέρι.
Εκεί, όμως, όπου έγινε το «έλα να δεις» ήταν στο Τμήμα Αυτοκινήτων, όπου πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άρχισαν να προσέρχονται από νωρίς το πρωί γιά την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, όπου μόνον δύο υπάλληλοι υπάρχουν σε αυτό, γιά την εξυπηρέτηση των πολιτών, γία μία διαδικασία που προϋποθέτει και προηγούμενο έλεγχο ότι δεν οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, συνεπώς και χρόνο 5 λεπτών κατ’ ελάχιστον ανά περίπτωση.
Γιά το «πολιτισμένο» του πράγματος-άραγε γιατί δεν υπάρχει το ειδικό μηχάνημα που κόβει αριθμούς προτεραιότητος;- οι 180 πολίτες, αν δεν κάνω λάθος, που προσήλθαν γιά να παραδώσουν πινακίδες κυκλοφορίας, γράφονταν σε μία ανεπίσημη λίστα με αντιστοίχιση αριθμού προτεραιότητας, με βάση την οποία τους καλούσε ένας εκ των πολιτών, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κατάσταση!
Οι ώρες περνούσαν και κατά τις 13:30 δεν είχαν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 100 πολίτες, συνεπώς ήταν βέβαιο ότι κάποιοι θα έφευγαν άπρακτοι, εκτός αν...Εκτός εάν εδίδοντο νέοι αριθμοί προτεραιότητας-όπως και έγινε- γιά όσους δεν θα είχαν προλάβει να εξυπηρετηθούν, με την παύση εργασίας στις 14:30, όπως και έγινε. Από τον αριθμό προτεραιότητας 115 και ως τον αριθμό 180, δόθηκαν νέοι αριθμοί προτεραιότητος γιά την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2012...
Αυτό δεν λέγεται εξυπηρέτηση πολιτών βεβαίως. Και έπειτα πόσοι από όσους είχαν προσέλθει σήμερα θα έχουν την ευχέρεια να το κάνουν και τη Δευτέρα, πολλώ μάλλον αν η τύχη τους ευνοεί να έχουν εργασία και να είχαν πάρει άδεια μόνον γιά σήμερα;
Και ακόμη, όσοι προσέλθουν γιά πρώτη φορά τη Δευτέρα και συνεπώς θα πρέπει να περιμένουν γιά την εξ αναβολής εξυπηρέτηση των «ριγμένων» της Παρασκευής, αν την «αναγνωρίσουν», κινδυνεύουν να βρεθούν σε ανάλογη κατάσταση γιά την τελευταία ημέρα του χρόνου, που είναι και ημιαργία, δίχως να υπολογίζουμε και τους τελευταίες επισκέπτες του 2013!
Είναι γνωστοί ότι οι Έλληνες αφήνουμε τα πάντα γιά την τελευταία στιγμή. Αλλά και το κράτος δεν επιτρέπεται να τιμωρεί τους πολίτες και να ανακοινώνει παράταση των κατά περίπτωση προθεσμιών μόλις την τελευταία στιγμή, κάτι σαν «χατήρι» μετά από ταλαιπωρία.
Ας φρόντιζαν εις την ΔΟΥ Γλυφάδας-και βεβαίως και σε πολλές άλλες ΔΟΥ όπου, μετά βεβαιότητος, θα εκτυλίχθηκαν ανάλογες καταστάσεις- γιά τη διάθεση πρόσθετων υπαλλήλων από άλλα Τμήματα, με λιγότερο φόρτο εργασίας. Ας βρούν κάποια λύση εκ των ενόντων.
Διότι το μόνο ανεπίτρεπτο θα ήταν να χάσουν κάποιοι πολίτες και την τελευταία νόμιμη προθεσμία που έχουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους και να υποχρεωθούν, εάν δεν δοθεί παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών, να πληρώσουν διπλάσια τέλη κυκλοφορίας γιά το 2014, εκεί που αδυνατούν να πληρώσουν τα κανονικά...
Συγκρατώ τα τελευταία από την κραυγή διπλανής σε εμένα γυναίκας στη ΔΟΥ Γλυφάδας, όπου και εγω περίμενα-γιά να φύγω άπρακτος ως την ερχόμενη Δευτέρα-προκειμένου να καταθέσω τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου...
Η ταλαιπωρία των πολιτών δεν βγαίνει ποτέ σε καλό. Ο θυμός και η οργή-όπως σήμερα στη ΔΟΥ Γλυφάδας- αποτελούν αναπόφευκτο αρνητικό επακόλουθο και οι δρόμοι της οχλοκρατίας, που θα μπορούσε να ακολουθήσουν.
Οι δύο-λιγοστές βεβαίως- υπάλληλοι που εκλήθησαν να εξυπηρετήσουν 180 πολίτες γιά την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας ήσαν απεπλιστικώς ολίγες προς τούτο. Αλλά δεν έπρεπε να αποτελέσουν το εύκολο θήραμα, από πλευράς κάποιων, γιά την εκτόξευση ανεπίτρεπτων ύβρεων ή και προτροπών «να μην τις αφήσουμε να φύγουν μέχρι να μας εξυπηρετήσουν όλους κι όσο χρειαστεί»...Όπως δυστυχώς έγινε!
Δεν είναι νοητό να στρέφονται άνθρωποι εναντίον ανθρώπων γιά κοινά τελικώς προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κάποιους να ενεργούν ως θύτες και κάποιοι να επιλέγονται ως θύματα.
Η λογική της ζούγκλας δεν αποτελεί λύση, ούτε και οι εύκολες αντιπολιτετυτικές κορώνες, της μορφής «θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ να σας μαζέψει», όπως, επίσης, ακούσθηκε. Μην φθάσουμε και σε «λογική» προγραφών...

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

ΥΓ: Πάντως υπήρξε και γέλιο, όταν ακούσθηκε και ένα όνομα «Κασιδιάρης» μεταξύ αυτών που «πήραν χαρτί» γιά τη Δευτέρα. Κι αυτός μαζύ μας, ειπώθηκε και έπεσε άφθονο γέλιο!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη