27 Δεκ 2013

Τι αληθινά ισχύει με τις "Ειδικές Εντολές" στο Δήμο Θεσσαλονίκης;

- Προσοχή! Κάποιοι θέλουν να φτιάξουν κλίμα ενόψη του Εφετείου του Παπαγεωργόπουλου!
- Κάποιοι μπερδεύουν τις υποθέσεις για να μιλήσουν και πάλι για "χάος"!
- Τι σημαίνει "Ειδική Εντολή" και μέχρι πότε χρησιμοποιήθηκε...

Τον γύρο του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού κάνει η είδηση, που διέρρευσε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ότι δηλαδή ξεκινά νέα δικαστική έρευνα για τις λεγόμενες "Ειδικές Εντολές" στο Δήμο Θεσσαλονίκης...
(δείτε την και εδώ).
Κάποιοι μέσα από την υπόθεση αυτή βλέπουν σκάνδαλα, κακοδιοίκηση και άλλα τερατουργήματα τα οποία ανασύρουν μόλις 20 ημέρες πριν αρχίσει στο Εφετείο η Δίκη για την Υπεξαίρεση σε δεύτερο βαθμό. 
Για όσους θέλουν να παρακολουθούν τα γεγονότα χωρίς παρωπίδες, υπενθυμίζονται τα εξής:
- Η μέθοδος των "Ειδικών Εντολών" ήταν μία απολύτως νόμιμη και ιδιαίτερα διαδεδομένη μέθοδος λειτουργίας ("για λόγους ταχύτητας") των οικονομικών υπηρεσιών όλων των Δήμων και όχι μόνο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
- Το γεγονός ότι μόνο το 1998, δηλαδή πριν αναλάβει η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, είχαν εκδοθεί 285 εντολές, το αποδεικνύει.
- Για το λόγο αυτό προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η έρευνα που παραγγέλθηκε αφορά μόνο τη Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, λες και ο Δήμος Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1999! Και διαλύθηκε το 2010!
- Μόλις το 2002 δόθηκε σύσταση να αποφεύγεται ως μέθοδος και από τότε δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε.
- Μέχρι τότε, ποτέ κανένα από τα ελεγκτικά όργανα, που τακτικά και κάθε χρόνο διενεργούσαν ελέγχους στο Δήμο Θεσσαλονίκης (Ελεγκτικό Συνέδριο, Ορκωτοί Λογιστές, Δ.Ο.Υ., Υπουργείο Οικονομικών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κλπ), δεν "είδαν" κάποιο πρόβλημα στη μέθοδο των "Ειδικών Εντολών".
- Στη Δίκη της υπεξαίρεσης, ο Χασδάι Καπόν, κατέθεσε ότι ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε απολύτως καμία παρατυπία ή παρανομία γύρω από τις "Ειδικές Εντολές". Όπως επίσης και ότι καμία τέτοια εντολή δεν διπλοπληρώθηκε. 
-  Πουθενά στις εντολές αυτές δεν εμπλέκεται ο εκάστοτε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφού ούτε τις εκδίδει, ούτε τις υπογράφει ούτε τις εγκρίνει!

Μετά ταύτα, ο υποψιασμένος αναγνώστης θα πρέπει να διερωτηθεί γιατί η υπόθεση αυτή διαρρέεται η υπόθεση αυτή και μάλιστα με τη μισή αλήθεια, λίγες μόλις ημέρες πριν αρχίσει η Δίκη στο Εφετείο!

ΧΕΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη