11 Δεκ 2013

Michelle favelle

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ποιητική αδεία παραφράζω το περίφημο τραγούδι των Beatles για να παρουσιάσω την κ. Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, η οποία μετέσχε σε εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου λέγοντας τα ακόλουθα περισπούδαστα:
«Αν δεν κάναμε όσα κάναμε, θα βλέπαμε σήμερα πολύ χειρότερες εικόνες!». «Δηλαδή, πόσο χειρότερες;» αναρωτήθηκε με γουρλωμένα μάτια ο δημοσιογράφος. «Φαβέλες, ξέρετε στη Βραζιλία». «Εκεί είναι ο πήχυς;» διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος.
Την επόμενη όλα τα κανάλια είχαν ως βασικό θέμα την επανασύνδεση του ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Οι MEGAλες δημοσιογράφοι Τρέμη και Σπυράκη είχαν βάλει κάτω τον υπουργό Περιβάλλοντος Μανιάτη και τον μαστίγωναν ανελέητα απαιτώντας με ιταμό ύφος να τους πει ότι τους λογαριασμούς που δεν έχουν πληρώσει αυτές οι ευπαθείς ομάδες, θα τους πληρώσουν οι υπόλοιποι καταναλωτές. Όχι βέβαια οι μέτοχοι της ΔΕΗ, οι οποίοι πρέπει να πάρουν το μέρισμά τους ακέραιο. Προσπαθούσε ο άνθρωπος με την ευγένεια και το μειλίχιο ύφος που τον διακρίνουν να πει δυο κουβέντες, αλλά δεν τον άφηναν. «Μιλάμε τώρα 5΄ λεπτά και δεν μας έχετε πει ποιος θα πληρώσει αυτούς τους λογαριασμούς. Δηλαδή θα τους πληρώσουν οι καταναλωτές!» Αλλά δεν φταίνε αυτές, φταίει αυτός που δέχεται να συνομιλήσει μ’ αυτές, για να μην κακοκαρδίσει τους καναλάρχες που θα παραπονεθούν στον πρωθυπουργό και στον αντιπρωθυπουργό που θα του βάλουν πάγο.
Ακούγοντας το ηχητικό θυμήθηκα τον προσφάτως αποδημήσαντα εις Κύριον εξάδελφο Ιωάννη. Διερρήγνυε τα ιμάτιά του όταν τον αποκαλούσαν δημοσιογράφο. Σε φίλους έλεγε: «Αν θες να με βρίσεις, μη με πεις μαλάκα. Πες με δημοσιογράφο».
Μάλιστα κυρίες δημοσιοκάφροι Τρέμη και Σπυράκη. Ναι, εμείς όλοι οι άλλοι καταναλωτές θα επωμισθούμε τους λογαριασμούς των αδυνάτων. Όπως επωμιζόμαστε όλα τα άλλα βάρη των πιο αδύνατων από μας, αλλά και τους λογαριασμούς και τους φόρους των ισχυρών, για τα συμφέροντα των οποίων και μόνον κόπτεσθε. Σεις που έχετε ξεχάσει την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Κοπρόσκυλα του συστήματος.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη