4 Ιαν 2014

Άρχισαν να βάζουν το χέρι στην τσέπη οι υποψήφιοι Δήμαρχοι

Τρίβουν τα χέρια τους τα λαμόγια της δημοσιογραφίας και των δημοσκοπικών εταιρειών. 
Αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και όσοι υποψήφιοι έχουν λεφτά, άνοιξαν το πορτοφόλι και αρχίζουν να μοιράζουν, για να έχουν θετικά άρθρα και ευνοϊκές "δημοσκοπήσεις". Στημένες δημοσκοπήσεις από εταιρείες που ...
δεν σέβονται τον κώδικα δημοσκοπήσεων, όπου απουσιάζουν ονόματα, ερωτήσεις μπαίνουν για να εξαχθεί το ποθητό αποτέλεσμα, δίνουν και παίρνουν.
Από κοντά, κάποια δημοσιογραφικά λιγούρια, αναλαμβάνουν για λίγα ευρώ (συνήθως κάτω από 500) να περάσουν τη "χ" ανυπόληπτη μέχρι τα μπούνια "κρυφή δημοσκόπηση" (δηλαδή ανύπαρκτη!), ως είδηση, ώστε να γίνει κλίμα.
Για παράδειγμα, ΟΛΟΙ ξέρουν ότι ο Κασιδιάρης (καλώς ή κακώς) έχει ρεύμα στην Αθήνα. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, αυτή είναι η πραγματικότητα. 
Πώς τον αντιμετωπίζουμε;
Κάνουμε δημοσκοπήσεις χωρίς το όνομά του μέσα, τις παίζουμε συνεχώς, ώστε να ακούγονται μόνο τα ονόματα που θέλουμε. Τη μια λέμε "πάτωσε ο Καμίνης", την άλλη "σκίζει ο Κακλαμάνης", την παράλλη "άχαστο φαβορί ο Καμίνης", την επόμενη "σαρώνει ο ..Πάγκαλος", ό,τι να ΄'ναι δηλαδή, αρκεί να ξεχαστεί το όνομα "Κασιδιάρης".
Στη Θεσσαλονίκη, κάνουμε μια "δημοσκόπηση", που λέει:
"Μεταξύ των παρακάτω, ποιόν θα θέλατε για δήμαρχο:
α) Μπουτάρης
β) Φούφουτος
γ) Τραχανοπλαγιάς
δ) Καραμήτρος"

Προφανώς, όσοι ερωτηθούν θα δώσουν στον α' μεγάλη πλειοψηφία, οπότε κάνουμε ντόρο με κραυγαλέους τίτλους "σαρώνει ο Μπουτάρης".
Δεν βάζουμε σε καμία περίπτωση ερωτήματα που ξέρουμε ότι θα μας πικράνουν, όπως για παράδειγμα, "στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα ψηφίζατε Μπουτάρη, ναί ή όχι;"
Σε αυτό το ερώτημα ξέρουμε ότι το ΟΧΙ θα συγκέντρωνε πάνω από 80%, οπότε τι θα γράφαμε;
Επομένως κάνουμε δημοσκοπήσεις, όπως τις θέλουν αυτοί που πληρώνουν.

Και τέλος πάντων, αυτές είναι δουλειές που αφορούν τους υποψηφίους που έχουν πολλά λεφτά και το ψώνιο να ξαναβγουν και σκορπάνε τα λεφτά τους και τους επαγγελματίες του χώρου, που τρίβουν τα χέρια τους και στήνουν παραγάδι, να βγάλουν μεροκάματο από τους πλούσιους υποψήφιους.

Το θέμα για μας τους απλούς πολίτες είναι να βλέπουμε τις (δήθεν) δημοσκοπήσεις, να καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουν γίνει καν και ότι μοναδικός τους λόγος είναι να χειραγωγήσουν τη βούλησή μας. Γράψτε τις (όλες) στα παλιά σας παπούτσια. Δείτε τις (δεν γίνεται αλλιώς), κάντε χαβαλέ, αλλά μην πιστεύετε σε τίποτε. Μην αφήνετε να σας περνάνε για μάζα προβάτων, που μπορούν να σας χειραγωγήσουν. Κι αν σας πάρουν από καμιά εταιρεία δημοσκοπήσεων, μη λέτε ποτέ την αλήθεια! Κάντε τους πλάκα. Μη γίνεστε μέρος του μηχανισμού χειραγώγησης που θεωρεί τους πολίτες "γίδια που θα ψήσουμε να ψηφίσουν αυτόν που μας τα χώνει".

Και φυσικά, το περισσότερο γέλιο να το χαρίζετε στις "μυστικές" δημοσκοπήσεις. Εκεί, πέφτει πολύ παραμύθι.
Μην σας επηρεάζουν σε τίποτε λοιπόν οι δήθεν δημοσκοπήσεις. Συγκεντρωθείτε, διώξτε την ομίχλη της προπαγάνδας, βγείτε στο δρόμο, κοιτάξτε τριγύρω σας και με καθαρό μυαλό, συγκεντρωμένο σε αυτά που βλέπετε κι όχι σε αυτά που σας βάζει με το ζόρι στο κεφάλι η tv και τα λοιπά μμε της προπαγάνδας, σκεφτείτε, κοιτώντας γύρω σας: είμαι ικανοποιημένος από αυτό που βλέπω στην πραγματική μου ζωή, στην καθημερινότητα, στη γειτονιά μου, στο δρόμο μου;
Αν ναι, ψηφίστε αυτούς που σας χάρισαν την ικανοποίησαν και έκαναν όμορφη την καθημερινότητά σας. Αν όχι, μαυρίστε τους, άσχετα αν οι "δημοσκοπήσεις", σας λένε ότι  ο "χ" δήμαρχος, παίρνει 99%. Δεν πα να λένε οι δημοσκοπήσεις; Εσείς ξέρετε, αν ο "χ" αξίζει την ψήφο σας και κανείς άλλος.
Κάντε τώρα την αξιολόγηση, γιατί από σήμερα αρχίζει η τυραννία της προπαγάνδας, με σκοπό να σας ζαλίσει και να ψηφίσετε αυτούς που "λαδώνουν" τα γρανάζια του συστήματος.

Ό,τι ήταν να κάνει κάθε δήμαρχος, το έδειξε μέχρι σήμερα. Σήμερα λοιπόν θα αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε, γράψτε το σε ένα χαρτί και κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της προπαγάνδας, που θα σας πολιορκεί πολύ έντονα από ΄δω και πέρα, για να κλέψουν την ψήφο σας, θεωρώντας ότι με την προπαγάνδα, μπορούν να σας μαγέψουν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη