4 Ιαν 2014

Αητέ μου..

Καθώς σε φαντάζομαι να γίνεσαι σάντουιτς ανάμεσα στο γαλάζιο ή στη μαυρίλα της θάλασσας και τ’ ουρανού με το μυαλό σου καρφωμένο σε βελόνες και συντεταγμένες για να διατηρήσεις την ακεραιότητα της πατρίδας, αφουγκράζομαι τον αναστεναγμό σου κι’ ύστερα το πείσμα, με το οποίο οπλίζεσαι ξανά για να ..
φέρεις εις πέρας άλλη μια αποστολή.
Τον αναστεναγμό, διότι έμαθες και συ ότι ακόμη και ανώτατοι αξιωματικοί σε πούλησαν. Η ηγεσία του στρατεύματος.

Αλήθεια, ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ σου που δήλωσε οργισμένος, όταν πληροφορήθηκε τον ναζιστικό χαιρετισμό ανθυπολοχαγού, δεν τουιτάρισε κάποια δήλωση οργής τώρα που έμαθε για τους αξιωματικούς του ελαίου που πρόδωσαν την πατρίδα, εσένα κι’ εμένα.

Μην ακούς όλους αυτούς που κατακρίνουν εκείνους που λάδωναν. Αυτοί τη δουλειά τους έκαναν και θα συνεχίζουν να κάνουν. Εσύ να φτύνεις αυτούς που λαδώθηκαν. Τους ανώτερούς σου παρά τον στρατιωτικό κανονισμό. Αυτοί είναι οι Εφιάλτες που μπορεί για μερικά ευρώ ν’ αφήσουν το σκάφος σου χωρίς μια καίρια βίδα ή με ένα ελαττωματικό καλώδιο.

Εσύ κι’ εγώ δεν βάλαμε τον Ευσταθίου, τον Λιακουνάκο, τον Παπαχρήστο και όλο το σινάφι να φυλάττουν Θερμοπύλες. Βάλαμε τον Κάντα, τον εκάστοτε Κάντα και τον εκάστοτε Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΑ και Α/ΓΕΕΘΑ να φρουρούν την πατρίδα. Αυτοί είναι υπεύθυνοι, αυτοί είναι ανάλγητοι, αυτοί είναι προδότες, αυτοί είναι τα ερπετά που ξεσκίζουν αητοί σαν κι’ εσένα. Αητοί χωρίς αξιοπρεπή μισθό, αλλά με ολάνοιχτα φτερά. Τώρα ξέρεις ποιοί θά 'πρεπε να οδεύουν στο Γουδή!

Σ.Κ.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη