Ο νους μου ταξίδεψε στην υπόθεση Κοντομηνά. Τα δύο εκ των τριών μελών του δικαστικού συμβουλίου δέχθηκαν τις βεβαιώσεις του ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Ερωτώ, λοιπόν, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τέως αρεοπαγίτη κ. Αθανασίου: όταν δίκαζε, συνήθιζε να κάνει δεκτά τα πιστοποιητικά ιδιωτικών κλινικών;
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Εκατοστή δέκατη τρίτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή πέμπτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και πεντηκοστή τέταρτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Ενημερωνόμουν, όλως τυχαίως, από τον τρο-ικανότατο κ. Μπάμπη για τα καλά του Μνημονίου καθώς ξεκουραζόμουν από τον κάματο της ημέρας. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς πήγε ο νους μου στα δικαιώματα του ανθρώπου. Ίσως, επειδή σκέφτηκα ότι πρέπει να προστατεύεται και το δικαίωμα του ανθρώπου να μην του τα πρήζουν τέτοιοι τύποι. Ίσως επειδή είχα ακούσει και τον Εισαγγελάτο να ρωτάει τον Farage «Δεν ήταν υβριστική η στάση σας απέναντι στον κ. Σαμαρά, ο οποίος είναι ο πρωθυπουργός ο εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, ο οποίος τον εξέλεξε γνωρίζοντας το πρόγραμμά του;». «Γνωρίζοντας το πρόγραμμά του;»! Τί άλλο θ’ ακούσουν τ’ αυτάκια μου;
Υπάρχουν, πάντως, διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες έχει κυρώσει και η χώρα μας, που ορίζουν και κατοχυρώνουν τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου απέναντι στην κατάχρηση οποιασδήποτε εξουσίας ή απέναντι στον συνάνθρωπό του. Η δίκαιη δίκη και το τεκμήριο της αθωότητος είναι τα πλέον προβεβλημένα από αυτά. Για προστασία από Μπάμπηδες, Κώνστες και Εισαγγελάτους δεν λένε τίποτε αυτές οι ρημάδες οι συμβάσεις.
Μετά πέταξε ο νους μου στα γεγονότα των ημερών. Τελευταίως, ήτοι με καθυστέρηση πολλών χρόνων, συλλαμβάνονται σωρηδόν διάφοροι μεγαλόσχημοι, για τους οποίους διάχυτη ήταν η υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά όλως παραδόξως χαρακτηρίζονταν ως άνθρωποι «υπεράνω υποψίας». Εξ ίσου παραδόξως, όποιος αναφέρεται σ’ αυτές τις συλλήψεις και στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες, δεν παραλείπει να δηλώσει, παρεμπιπτόντως, ότι υπάρχει και το τεκμήριο αθωότητος, το οποίο σέβεται απολύτως και δεν διανοείται να το παραβιάσει μέχρις ότου η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποφανθεί αμετακλήτως περί της ενοχής ή μη. Στη συνέχεια καταχερίζει καταλλήλως τους κατηγορουμένους. Αυτό το τεκμήριο και η μνεία του είναι πλέον κάτι σαν τη μόνιμη επωδό παντός κατηγορουμένου: «η αλήθεια θα λάμψει» και «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».
Εκείνη που ουδέποτε γίνεται σεβαστή είναι η αποδεδειγμένη και όχι τεκμαιρόμενη αθωότητα εκατομμυρίων Ελλήνων, τους οποίους ξεσκίζει το εργολαβοσυνδικαλιστικοπολιτικό σύμπλεγμα, του οποίου εξέχοντα μέλη αποτελούν οι επ’ εσχάτοις συλλαμβανόμενοι.
Θυμήθηκα πως όλ’ αυτά στριφογύριζαν στο μυαλό μου καθώς παρακολουθούσα το πρωί δίκες στην αίθουσα ποινικού δικαστηρίου εν αναμονή της σειράς πελάτου μου. Συνήγορος κατηγορουμένου είχε προσκομίσει ιατρική βεβαίωση ως δικαιολογητικό για να ζητήσει αναβολή, ώστε να αναρρώσει ο κατηγορούμενος και να παραστεί αυτοπροσώπως για να υπερασπισθεί εαυτόν. Η Πρόεδρος διάβασε τη βεβαίωση και ανεφώνησε αυτό που ακούγεται μονίμως στις αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων: «Μα αυτή είναι βεβαίωση από ιδιωτική κλινική! Γιατί δεν φέρατε από δημόσιο νοσοκομείο;».
Και τότε ο νους μου ταξίδεψε στην υπόθεση Κοντομηνά. Τα δύο εκ των τριών μελών του δικαστικού συμβουλίου δέχθηκαν τις βεβαιώσεις του «Ιατρικού Κέντρου», ήτοι ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Το τρίτο μέλος δεν τις δέχθηκε ακολουθώντας την πάγια δικαστική πρακτική. Σημείωσε, μάλιστα, το εν λόγω μέλος, ότι ο κατηγορούμενος είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό τον Δεκέμβριο και ήταν περδίκι μέχρι που εισήλθε στο νοσοκομείο ώρα 13:58 της 07.01.2014, ήτοι την ίδια ημέρα που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης. Εύχομαι το μέλος αυτό να μην αντιμετωπίσει στη σταδιοδρομία του την μήνιν των ανωτέρων του δια της εκδικητικής εκτελεστικής εξουσίας.
Ερωτώ, λοιπόν, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τέως αρεοπαγίτη κ. Αθανασίου:
1] όταν δίκαζε, συνήθιζε να κάνει δεκτά τα πιστοποιητικά ιδιωτικών κλινικών;
2] αφού, όπως ελέχθη επανειλημμένως, ο ιατροδικαστής είχε ζητήσει τη μετακομιδή του κατηγορουμένου σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξετασθεί, γιατί δεν έγινε η μετακομιδή;
3] διέταξε μήπως ΕΔΕ για τα ακόλουθα θέματα: α] τί ώρα ακριβώς εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή;, β] ποιά διαδικασία τηρήθηκε για να φτάσουν τα εντάλματα στα χέρια των αστυνομικών προς εκτέλεση;, γ] τί ώρα και ποιοί αστυνομικοί παρέλαβαν τα εντάλματα; δ] τί ώρα ανευρέθη ο κατηγορούμενος; ε] ήρθη το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών όλων των προσώπων που ασχολήθηκαν με το θέμα από τη στιγμή που ο ανακριτής υπέγραψε το ένταλμα μέχρι την 13:58 της 07.01.2014;
Έτσι, για πλάκα ρωτάω, επειδή με έχει καταπλακώσει η ελαφρότητα της σοβαρότητος, η οποία έχει φτάσει μέχρι του σημείου να εξετάζει σπουδαίως η κ. Όλγα μας την πρόταση των ξενοδόχων για λευκές νύχτες. Για δες που δεν τους τόχα των ξενοδόχων. Διέξοδο προς την ανάπτυξη οι μπαγάσηδες. Προτείνω στους καλλιεργητές αραβοσίτου να προτείνουν επισήμως εβδομάδα καλαμποκιού ως άλλη μία διέξοδο προς την ανάπτυξη. Στη διάρκεια της εβδομάδος θα αμολάμε τους μαθητές στους αγρούς για να ενημερώνονται για τη γεωργία. Στους αλλαντοποιούς εβδομάδα αλλαντικών, στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα επισκέπτονται εργοστάσια αλλαντοποιΐας, ώστε να γνωρίζουν πώς παρασκευάζονται τα λουκάνικα. Στους καλαθοποιούς εβδομάδα καλάθων κ.ο.κ.
Τελικά, στη φάρμα που ζούμε εμείς τα ζώα, τα δικαιώματα του ανθρώπου γίνονται απολύτως σεβαστά.
Σωτήριος Καλαμίτσης – κατατεθλιμμένος εκ σχιζοφρενείας λόγω απροκάλυπτου λαϊκισμού και συγκεκαλυμμένου εξτρεμισμού
Φίλος του γιατρού Γωγούση