13 Ιαν 2014

Η φωτογραφία που συγκινεί τους Δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης...

Και οι... νεαρότεροι Δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης έχουν τη δική τους ιστορία!
Και μία φωτογραφία τού θυμίζει μία σελίδα από αυτήν!
Αναρτήθηκε στο Facebook και προκαλεί συγκίνηση αλλά και...
σχόλια από όσους πρόλαβαν και έζησαν τη "Χρυσή Εποχή" της Δημοσιογραφίας της Θεσσαλονίκης, από το 1990 μέχρι και το 2005, οπότε άρχισε η κρίση!
Τότε η Θεσσαλονίκη είχε βγάλει Πολεμικούς Ανταποκριτές, Δημοσιογράφους που κοντράρονταν στα ίσα με τις φίρμες των Αθηνών και συχνά τους ταπείνωναν με... "κηδείες" και αποκλειστικά ρεπορτάζ, ΜΜΕ με σοβαρό πρόγραμμα, πλούτο και κύρος!
Η κρίση στην Γιουγκοσλαβία, οι πόλεμοι στη Βοσνία και το Κόσσοβο έδωσαν την ευκαιρία σε ρεπόρτερς, εικονολήπτες και φωτογράφους να δείξουν τις ικανότητές τους και να πετύχουν!
Σε πείσμα των Αθηναίων, που είχαν τα πάντα εκτός από το... τσαγανό και το πάθος των Θεσσαλονικιών, τα θέματα έβγαιναν από τους δεύτερους... Τότε... λεφτά υπήρχαν! Τα ΜΜΕ πλήρωναν αδρά για αποστολές, ρεπορτάζ και αποκλειστικά!
Φυσικά, η όμορφη αυτή εποχή ανήκει πια στο παρελθόν! Τώρα η κρίση έχει καταπιεί τα πάντα!
Οι αναμνήσεις όμως αξίζουν... (Όπως αυτές που ξυπνά η παρακάτω φωτογραφία. Είναι από τις Προεδρικές Εκλογές της ΠΓΔΜ το 1996. Από αριστερά, Χρήστος Νικολαίδης από τον "Αγγελιοφόρο", Ζήσης Μούσιος από τον Αντέννα, Μπάμπης Τσιομπάνογλου από τον ΣΚΑΙ και Φάνης Γρηγοριάδης από το ΣΤΑΡ.)

ΧΕΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη