5 Φεβ 2014

Έφθασε Φλεβάρης για να εγκρίνουν τις δωρεές των Χριστουγέννων

Αφού δεν υπήρχε απόφαση, ποιος παρέλαβε; Ποιος μοίρασε; Ποιος μέτρησε; Τι γίνεται σε αυτόν το Δήμο;


Συνεδριάζει σήμερα στις 13.30 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κάποια από τα θέματα είναι αποδοχή δωρεών που έγιναν για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μόνο που έχουμε 5 Φεβρουαρίου σήμερα.

Αφού λοιπόν δεν υπήρχε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ποιος παρέλαβε, μέτρησε, διαχειρίστηκε αυτές τις δωρεές και πού και πώς τις διέθεσε; Μάλιστα η μία είναι πολύ αστεία αφού αφορά πουκάμισα OXFORD COMPANY! Είδατε εσείς κανένα άστεγο με πουκάμισο OXFORD;

Το ακόμα χειρότερο είναι πως αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Και το προηγούμενο Πάσχα έφθασε καλοκαίρι για να γίνουν αποδεκτές οι δωρεές χωρίς ποτέ κανείς να μάθει ποιος διαχειρίστηκε τις δωρεές και πώς, χωρίς να γίνει ποτέ παραλαβή!

Δείτε τα σχετικά θέματα της Οικονομικής Επιτροπής:



Σα να μην έφθανε αυτό, ήρθε και ένα άλλο περίεργο θέμα. Τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε κάνει εδώ στο TAXALIA θέμα για μια περίεργη πρόταση που εφθασε στην ίδια επιτροπή και είχε να κάνει με μία "φιλανθρωπική ενέργεια" που όμως συμπεριελάμβανε προμήθεια προς το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος που θα την πραγματοποιούσε. Το θέμα τότε ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ μετά τις έντονες αντιδράσεις πολλών μελών της επιτροπής. Το πρόγραμμα τότε ονομαζόταν "52 δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα".

Σήμερα έρχεται το θέμα 22 στην Οικονομική Επιτροπή που αφορά την αποδοχή μιας δωρεάς που προέρχεται από την ίδια δράση του ΑΒ Βασιλόπουλος "52 εβδομάδες 52 δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα" της οποίας το ύψος ακόμα ουδείς γνωρίζει όπως άλλωστε και το πλαίσιο μέσα στο οποίο συγκεντρώθηκε. 

Καλές οι δωρεές και μακάρι πάντα να υπάρχουν, ωστόσο η διαφάνεια στην οποιαδήποτε διαχείριση πόρων από πλευράς Δήμου, δεν θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα; 

reporterthess@yahoo.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη