15 Μαρ 2014

Προσοχή - Προσοχή - Προσοχή!!!

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!
Αφορά πελάτες της Πειραιώς !!!!
Παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες πολλά φαινόμενα απόπειρας υποκλοπής στοιχείων μέσω email, όπου οι απατεώνες, κλασικά ζητάνε από τους παραλήπτες να πάνε σε μια σελίδα και να βάλουν τα στοιχεία τους είτε για
έλεγχο είτε για αλλαγή!
Είναι ΝΟΜΟΣ πως ΚΑΜΙΑ τράπεζα ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να ζητήσει συναλλαγή ασφαλείας (προσωπικά στοιχεία, αλλαγή κωδικών κλπ) μέσω email, αλλά καλό είναι να το βάλουν ΟΛΟΙ στο μυαλό τους μα ΚΥΡΙΩΣ να το ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ως γνώση και σε ΟΛΟΥΣ όσους ΔΕΝ ΤΟ έχουν αντιληφθεί ή ξέρουν, για να περιοριστεί το φαινόμενο!!!
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ως επείγουσα η ίδια η τράπεζα:

ΕΠΕΙΓΟΝ: Απόπειρα υποκλοπής στοιχείων (phishing)

Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων μέσω αποστολής e-mails (phishing). Τα emails, τα οποία φαίνεται ότι έχουν αποσταλεί από την Τράπεζα Πειραιώς, προτρέπουν τον παραλήπτη να επιλέξει ένα link, ώστε να μεταβεί σε μια σελίδα, όπου καλείται να πληκτρολογήσει προσωπικά στοιχεία ή το extraPIN.
Για τον λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή σας:

ΜΗΝ επιλέξετε κανένα link και ΜΗΝ συμπληρώσετε κανένα προσωπικό σας στοιχείο σε κανένα έντυπο ή σελίδα που σας έχει σταλεί μέσω e-mail. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα σας ζητήσει ποτέ, με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο, να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως στοιχεία λογαριασμών και καρτών, κωδικούς ATM και κωδικούς εισόδου στις υπηρεσίες web banking, mobile banking ή phone banking.
 
Δείτε παρακάτω δείγμα του email:
 

 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη