11 Μαρ 2014

Όχι, τελικά δεν τρώνε όλοι οι άντρες παντόφλα!

του Γιώργου Κωνσταντινίδη

Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η άποψη ότι οι γυναίκες επιβάλλονται έναντι των αντρών – συντρόφων τους, οι οποίοι κοινώς «τρώνε παντόφλα». Μέχρι και επιστημονικές έρευνες έχουν γίνει για το θέμα, οι οποίες...
πράγματι έχουν καταδείξει ότι, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, ο άντρας φοβούμενος είτε τη γκρίνια είτε το (κατά περίπτωση) βάζο – βαρύ χέρι – παντόφλα της γυναίκας του, εν τέλει υποτάσσεται στα θελήματα αυτής. Τι επομένως θα πρέπει να κάνουμε σαν άντρες για να αλλάξουμε τη μοίρα μας; Πως θα καταφέρουμε να επιβληθούμε έναντι των γυναικών; Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων αντρών; Λένε πάντως πως η λύση στα μεγαλύτερα προβλήματα δεν βρίσκεται μετά από πολλή προσπάθεια και αναζήτηση. Βρίσκεται τυχαία και συνήθως είναι τόσο απλή που ούτε καν τη φανταζόμασταν.
Διαβάζοντας λοιπόν τυχαία στο έγκυρο ιστολόγιο της πόλης μας “thestival.gr” ένα θεωρητικώς άσχετο με το πρόβλημα της «παντόφλας» άρθρο, νομίζω πως βρήκα τη γιατρειά για όλους τους καταπονημένους Έλληνες άντρες. Η λύση λοιπόν του προβλήματος είναι μία και μόνη: «Να μην συντροφεύετε με Ελληνίδες, βρείτε μια ξένη!» Για παράδειγμα, ψάξτε ανάμεσα στις Γερμανίδες, που τις έχουμε και άχτι λόγω του Μνημονίου.
Ελπίζοντας πως το συμπαθές “thestival.gr” θα με συγχωρέσει για την αντιγραφή, παραθέτω ένα απόσπασμα του εν λόγω άρθρου και πιστεύω πως θα κατανοήσετε και εσείς τη λύση του αναφερόμενου προβλήματος:
«Παραμένει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 η Μαρία Πασχαλίδου… αφού πρώτα έλαβε ρητές διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους όλοι οι συνεργάτες της και ότι η ίδια θα συνεχίσει ανεπηρέαστη από παρεμβάσεις συναδέλφων της το έργο της… Κατόπιν τούτου επιστρέφει στη θέση του συντονιστή της διοργάνωσης του 2014 ο Μπάμπης Παπαϊωάννου… ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρχικώς ενέδωσε στις πιέσεις της συντρόφου του (που επιδιώκει να αποκτήσει ρόλο κουμανταδόρου στο 2014) και «παραίτησε» τον Μπάμπη Παπαϊωάννου. Πιεζόμενος από τις αντιδράσεις ο Γιάννης Μπουτάρης οπισθοχώρησε και είπε «ναι» σε κάθε όρο που έθεσε η «ψυχή» του 2014, Μαρία Πασχαλίδου. Σε διαφορετική περίπτωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα χρεωνόταν εξ ολοκλήρου πιθανή αποτυχία της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας».
Ο Γιάννης Μπουτάρης λοιπόν μας δίνει έστω και άθελα του τη λύση (και αυτού) του προβλήματος. Γιατί απέδειξε πως τελικά δεν τρώνε όλοι οι άντρες παντόφλα. Είναι ο άντρας που κατάφερε εν τέλει να αντισταθεί στις πιέσεις της συντρόφου του, στις οποίες αρχικά είχε ενδώσει. Και γιατί το κατάφερε αυτό; Γιατί απλά η σύντροφός του δεν είναι Ελληνίδα, είναι Ευρωπαία, Γερμανίδα και αποδέχτηκε να κάνει πίσω στα καπρίτσια της! Επομένως, όλοι όσοι είναι έως τώρα θύματα της γυναικείας παντόφλας, θα πρέπει άμεσα να αναζητήσουν τη δική τους αλλοδαπή σύντροφο και ίσως έτσι να ησυχάσουν μια και καλή.
Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι τα παραπάνω τα λέω εγώ, που είμαι ένας από εκείνους που είχαν κατηγορήσει δημοσίως τον νυν Δήμαρχο και τη Διοίκησή του για νεποτισμό στην περίπτωση της περιβόητης τριμελούς Επιτροπής των Δημητρίων. Σας θυμίζω ότι την Επιτροπή αυτή είχε ο ίδιος ο Δήμαρχος συγκροτήσει μετά βαΐων και κλάδων και την είχε αμείψει αδρά. Στην Επιτροπή αυτή ήταν μέλη ο Κωνσταντίνος Ρήγος και η Ιφιγένεια Ταξοπούλου. Η Διοίκηση του Δήμου είχε τότε κατηγορηθεί ότι ο Ρήγος είναι φίλος και συνεργάτης της θεατρικής συγγραφέως αδερφής του τότε Αντιδημάρχου Πολιτισμού Πέγκα και κουμπάρος του άλλου μέλους της επιτροπής, της Ταξοπούλου. Η Ταξοπούλου, εκτός από συνεργάτης της αδερφής του Πέγκα, ήταν και σύμβουλος του Φίλιππου Πετσάλνικου, ενώ ελέγετο πως εξαργύρωσε την υποστήριξη που παρείχε μαζί με το σύζυγό της, σχεδιαστή μόδας Κωνσταντίνο, στον προεκλογικό αγώνα του Μπουτάρη. Για την ιστορία και μόνον, απλά να αναφέρω ότι τα μέλη της Επιτροπής αυτής προς τιμήν τους παραιτήθηκαν, κατηγορώντας (ακόμα και εκείνοι) τον Μπουτάρη για αφόρητες πιέσεις στην επιλογή του προγράμματος του φεστιβάλ και παρεμβάσεις στο έργο τους…
Σήμερα όμως, έστω και καθυστερημένα, ενδεχομένως φοβούμενος και την ήττα στις προσεχείς εκλογές, ο Γιάννης Μπουτάρης απέδειξε πως κάνει πέρα τα φαινόμενα νεποτισμού. Έβαλε σε πρώτη μοίρα το εκλογικό του συμφέρον και τόλμησε να βάλει σε δεύτερη μοίρα τα θέλω της συντρόφου του. Μπράβο Δήμαρχε, είσαι ο ήρωας της παντόφλας!

Γιώργος Κωνσταντινίδης
Πιανίστας – Δικηγόρος
Συντονιστής Πολιτισμού «Ομάδας Δημιουργίας»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη