11 Μαρ 2014

Γιάννης Ιωαννίδης: Ο Λαγκαδάς να επιστρέψει στην ανάπτυξη

Επίσκεψη στον Λαγκαδά πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε την ανάγκη να επιστρέψει η..
περιοχή στην ανάπτυξη, με στήριξη του πρωτογενή τομέα.

«Σήμερα βρίσκομαι στο Λαγκαδά σε μια περιοχή που γνώριζε μέχρι πριν από μερικά χρόνια τεράστια ανάπτυξη. Ανάπτυξη που βασίστηκε στην εμπορία, μεταποίηση και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων. Δυστυχώς, τα πράγματα άλλαξαν τελευταία. Θα κάνουμε όμως ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε αυτός ο τόπος, που έχει απεριόριστες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα, να επιστρέψει στην ανάπτυξη και ζήσει εκ νέου τις παλιές καλές εποχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ιωαννίδης, συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και με πολίτες, με τους οποίους συνομίλησε και άκουσε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Στις συνομιλίες που είχε επισήμανε τη σημασία που έχει για το Λαγκαδά ο πρωτογενής τομέας. «Η περιοχή σας έχει τα καλύτερα κρέατα. Η σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του πρωτογενούς τομέα μπορεί να σταθεί καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε.
Νωρίτερα, ο κ. Ιωαννίδης έγινε δεκτός από τον μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, από τον οποίο ενημερώθηκε για το φιλανθρωπικό έργο της μητρόπολης. Παράλληλα, ο κ. Ιωάννης του επισήμανε τη σπουδαιότητα που θα μπορούσε να έχει για την περιοχή η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού ενώ εξέφρασε και το αίτημα της μητρόπολης να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η ανέγερση συνεδριακού κέντρου και ξενώνα φιλοξενίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Ιωαννίδης διαβεβαίωσε τον μητροπολίτη Λαγκαδά ότι θα σταθεί κοντά στην Εκκλησία, της οποίας το φιλανθρωπικό έργο εξήρε, και υπογράμμισε πως η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού συγκαταλέγεται μεταξύ των προτεραιοτήτων του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη