11 Μαρ 2014

Ν.Ανδρουλάκης: "το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται. Θα κατέβει κανονικά στις εκλογές"

Την παραπάνω διαβεβαίωση έδωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκης. Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, στους δημοσιογράφους του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ: «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ


Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι, γίνεται ένας χαμός στο ΠΑΣΟΚ, είναι και πρωτοσέλιδο. Τι θα γίνει τώρα; Διαλύεστε, διασπάσθε, ο Γιώργος κάνει άλλο κόμμα;
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εσείς είστε Γραμματέας, εσείς πρέπει να τα ξέρετε όλα.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Κατ' αρχάς, επειδή δεχόμαστε εκατέρωθεν βολές, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η προσπάθεια να υπάρξει η ΕΛΙΑ δηλαδή να σταματήσει ο κατακερματισμός της Αριστεράς με ένα μοντέλο στο οποίο θα μαζεύονται οι Κινήσεις και τα κόμματα του χώρου αυτού -με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ που δεν δέχτηκε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχει- είναι ένα ευγενές εγχείρημα που βοηθά στο να μην ιταλοποιηθεί περαιτέρω η πολιτική ζωή του τόπου.
Για να ξεκαθαρίσουμε προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται. Θα κατέβει κανονικά στις εκλογές, στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχει το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ και θα λέει «ΠΑΣΟΚ» κάτω από την «ΕΛΙΑ». Ξεκάθαρα.
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Μετά τις διαβεβαιώσεις που μας δώσατε εσείς την προηγούμενη φορά το λέμε κάθε μέρα ότι τα δικά τους σύμβολα…
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Εμείς δεν αφήνουμε πίσω ούτε τα σύμβολά μας ούτε την ιστορία μας. Αυτό που αφήνουμε πίσω είναι οι κακές νοοτροπίες και οι κακές συμπεριφορές που συρρίκνωσαν την παράταξη και που δυστυχώς υφίστανται και τώρα. Θα δώσουμε τη μάχη για τις εκλογές και όχι για την επομένη των εκλογών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Προσωπικά αυτό το στόχο θα υπηρετήσω και καλώ όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κινηθούν σ’ αυτή τη βάση.
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Επειδή δε μασάτε τα λόγια σας και είστε νέος άνθρωπος, όταν λέτε ότι ορισμένοι δίνουν τη μάχη για την επόμενη των εκλογών τι εννοείτε;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Εννοώ ότι πολλές φορές σε πάρα πολλά κόμματα -το είδαμε και στο δικό μας κατά το παρελθόν- κάποιοι κοιτούσαν περισσότερο την επόμενη μέρα παρά τη μάχη των εκλογών. Δεν είμαι απ’ αυτούς.
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Δηλαδή τι εννοείς την επόμενη μέρα; Ποιος θα πάρει την εξουσία;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά. Αλλά πρέπει κάποιοι να καταλάβουν περισσότερο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια κόμμα εξουσίας, δε μοιράζει πια το ΠΑΣΟΚ κουλούρια. Όποιος θέλει να συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια θα συμμετέχει με ανιδιοτέλεια, θα συμμετέχει με τις πολιτικές του ιδέες. Αυτά που συνήθισαν ορισμένοι που από τα 25 τους χρόνια εκλέγονταν Βουλευτές και Νομάρχες και τώρα δε μπορούν να ξεκαβαλήσουν από το άλογο, τελείωσαν.
Όποιος θέλει να συμμετάσχει, να το κάνει από τα κάτω. Αυτή την προσπάθεια πρέπει να τη συνεχίσουμε αλλά το ξεκαθαρίζω, το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται. Ούτε τα σύμβολά μας αφήνουμε πίσω ούτε την ιστορία μας. Διότι το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει πολλά σ’ αυτό τον τόπο. Συρρικνώθηκε μεν από νοοτροπίες και συμπεριφορές που στηλιτεύουμε και οι οποίες πρέπει ν’ αλλάξουν, αλλά δεν ξεχνάμε όλα αυτά που προσέφερε από το 1981 μέχρι σήμερα. Όλα όσα βοήθησαν να υπάρχει η μεταπολίτευση, η πιο σημαντική ιστορική περίοδος του τόπου.
Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Θέλω μια συγκεκριμένη τοποθέτηση εκ μέρους του Γραμματέα του Κόμματος για την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου την ημέρα της συνεδρίασης της ΕΛΙΑΣ.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Όλα αυτά που είπα ήταν ξεκάθαρα. Ο θεσμικός μου ρόλος δεν είναι να ανάβω φωτιές, είναι για να σβήνω φωτιές. Ήταν ξεκάθαρα όλα αυτά που είπα. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω.
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εμάς σα δημοσιογράφους μας ενδιαφέρουν οι φωτιές.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Εσάς σας ενδιαφέρουν οι φωτιές, εμένα μ’ ενδιαφέρει το καλό της παράταξής μου και της χώρας. Πιστεύω ότι η χώρα αξίζει να έχει μια ισχυρή Κεντροαριστερά.
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Σας τιμά αυτό, αλλά έτσι όπως τα λέτε σημαίνει ότι φωτιές υπάρχουν.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Υπάρχουν. Να τις σβήσουμε λοιπόν. Ξεκαθάρισα με απόλυτο τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται όπως κάποιοι θέλουν να πείσουν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του.
Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Να κάνω μια δεύτερη ερώτηση: Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν την προηγούμενη περίοδο, είτε στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη ή περισσότερο στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα οποία αυτή τη στιγμή αντί να επιλέξουν την ΕΛΙΑ πήγαν στον τρίτο πόλο της ΔΗΜΑΡ.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μα το σχολίασα προηγουμένως, δεν ακούσατε τί είπα; Είχαμε εδώ κακές συνήθειες, όπως έχουν όλα τα κόμματα εξουσίας. Τελείωσαν αυτά, το ΠΑΣΟΚ δε μοιράζει πια κουλούρια.
Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ούτε ο Κουβέλης μοιράζει κουλούρια.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Με τον πολιτικό τους εθελοντισμό και την ανιδιοτέλειά τους να συνεισφέρουν σ’ αυτή την προσπάθεια, όπως κάνουμε κι εμείς οι υπόλοιποι. Και για να πάμε στην ουσία του διακυβεύματος των ευρωεκλογών, ο ελληνικός λαός έχει τέσσερις επιλογές.
Η πρώτη επιλογή που είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το οποίο εκφράζεται από την κυρία Μέρκελ και τη Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα, είναι η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας.
Η δεύτερη, είναι η επιλογή του PES, μέσω του ΠΑΣΟΚ και της ΕΛΙΑΣ με υποψήφιο τον Martin Schulz ο οποίος θέλει να αλλάξει την κυρίαρχη πολιτικής της λιτότητας που έχει εξαθλιώσει τις νότιες χώρες της Ευρώπης. Υπάρχει τρίτον η επιλογή της λιγότερης Ευρώπης που εκφράζουν τα αριστερά κόμματα και ο κ. Τσίπρας , η οποία όμως κατά την άποψή μου δε θα μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις. Και τέλος υπάρχει και η επιλογή της Ευρώπης των εθνολαϊκιστικών δεξιών κομμάτων.
Πιστεύω ότι σε αυτές τις επιλογές αξίζει να στηρίξουμε μια άλλη Ευρώπη, μέσω της υποψηφιότητας του Martin Schulz. Ενός ανθρώπου που πιστεύει ότι πρέπει ν’ αλλάξει αυτή η κυρίαρχη πολιτική και το λέω και για τα τα δικά μας σοσιαλιστικά κόμματα. Όσο υπάρχει σκληρή λιτότητα στην Ευρώπη, τα σοσιαλιστικά κόμματα δεν πρόκειται να ορθοποδήσουν. Είναι σα να θέλεις να κολυμπήσεις μέσα σε μια μπανιέρα. Αυτό δε γίνεται. Πρέπει αυτή η πολιτική ν’ αλλάξει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη