23 Μαρ 2014

Αποκλειστικές δηλώσεις Μπουτάρη για το champions league

Το τελευταίο διάστημα είναι ολοφάνερη η προσπάθεια του Γ. Μπουτάρη να ανασκευάσει τα κατά καιρούς λεχθέντα του, αλλά και πεπραγμένα του, όσον αφορά στις φιλογερμανικές και φιλοτουρκικές του προτιμήσεις. 
του Γιώργου Κωνσταντινίδη


Το τελευταίο διάστημα είναι ολοφάνερη η προσπάθεια του Γ. Μπουτάρη να ανασκευάσει τα κατά καιρούς λεχθέντα του, αλλά και πεπραγμένα του, όσον αφορά στις φιλογερμανικές και φιλοτουρκικές του προτιμήσεις. Απολύτως λογική βέβαια αυτή η προσπάθεια του Δημάρχου, αφού εν όψει εκλογών μάλλον θεώρησε ότι του χρειάζονται ψήφοι και από άλλες δεξαμενές. Δεν πέρασε πολύς καιρός, αν θυμάστε, που ο μέχρι τότε κατά τον ίδιο στενός του φίλος και πολύτιμος συνεργάτης κ. Φούχτελ υπέστη «μετάλλαξη». Και μεταμορφώθηκε, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, σε έναν Γερμανό που τελικά το μόνο που τον νοιάζει είναι να έρχεται στη χώρα μας για να τρώει και να περνάει καλά. Επίσης, πριν από λίγες ημέρες σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν έχουν δίκιο όσοι τον κατηγορούν ότι είναι φιλότουρκος και τα λένε αυτά μόνο και μόνο επειδή είναι θερμοκέφαλοι ελληνοπατριώτες.
Πράγματι, εγώ είμαι ένας από αυτούς τους θερμοκέφαλους ελληνοπατριώτες. Έχω αναφερθεί τόσο δημοσίως για αυτά τα ζητήματα όσο και σε γραπτές εισηγήσεις προς την παράταξή μου για συγκεκριμένες επιλογές του ιδίου και των συνεργατών του σε θέματα πολιτισμού. Είμαι λοιπόν ελληνοπατριώτης και μάλιστα φανατικός. Με μια μικρή διαφοροποίηση βέβαια, αλλά μάλλον άνευ ουσίας ως προς το αποτέλεσμα των επιλογών του. Εγώ δεν θεωρώ ότι ο Μπουτάρης είναι εκ πεποιθήσεως φιλογερμανός ή φιλότουρκος. Και για αυτό συγκεκριμένα, όπως και για πολλά άλλα, έχω ξαναγράψει ότι όσα λέει και πράττει, πηγάζουν από μία προσχεδιασμένη τακτική που έχει επιλέξει ώστε να «περάσει» προς τα έξω την εικόνα του αντισυμβατικού.
Επειδή όμως σήμερα είναι Κυριακή, καλό θα ήταν εμείς οι… θερμοκέφαλοι να έχουμε πιο ήρεμη και χαλαρή διάθεση. Μπας και ηρεμήσουμε λίγο και τον Δήμαρχο από την αγωνία του να αντιστρέψει το κλίμα. Άλλωστε δεν έχουμε και τίποτα προσωπικό μαζί του, με τις επιλογές του τα έχουμε και κυρίως με ό,τι αυτές συνεπάγονται για την πόλη μας και (μακάρι) όχι για την πατρίδα μας. Ας θυμηθεί λοιπόν κι ο ίδιος με χαλαρή διάθεση την αποκλειστική συνέντευξή του, που εξασφάλισε για taxalia μια μικρή ομάδα εθνοπατριωτών

- Καλή σας ημέρα κ. Δήμαρχε.
- günaydin (=καλημέρα στα τουρκικά).
- Οι δύο εβδομάδες που μόλις συμπληρώνονται ήταν εβδομάδες champions league, αφού είχαμε τους αγώνες ρεβάνς για την είσοδο στα προημιτελικά του θεσμού. Εσάς τί γεύση σας άφησαν;
- Ήταν κρύο και ζέστη μαζί για μένα. Πέρασε η Μπάγερν Μονάχου και η Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά αποκλείστηκε η Γαλατασαράι και η Σάλκε.
- Μήπως ξεχάσατε τον Ολυμπιακό που αποκλείστηκε κι αυτός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;
- Όχι δεν τον ξέχασα. Γιατί εάν περνούσε θα έπεφτε πάνω στη Μπάγερν, όπως η Μάντσεστερ τώρα. Τι θα έκανα εγώ τότε;
- Δηλαδή δεν λυπηθήκατε που μια ελληνική ομάδα αποκλείστηκε και μάλιστα με άδοξο τρόπο λόγω της μεγάλης νίκης της στον πρώτο αγώνα;
- Όχι, δεν λυπήθηκα. Το μόνο για το οποίο λυπήθηκα ήταν το ότι έκανε ο Χολέμπας το πέναλτι νωρίς. Ο Χολέμπας είναι καλός παίκτης, γεννήθηκε στη Γερμανία, τον έχουν φτιάξει εκεί. Τον συγχωρώ όμως, είναι παικταράς, τέτοιο αριστερό μπακ είχε να παίξει στον Ολυμπιακό από την εποχή του Τούρκου του Ερόλ Μπουλούτ.
- Πιστεύετε πάντως ότι θα είχε περισσότερες ελπίδες ο Ολυμπιακός εάν είχε ακόμη τον Μήτρογλου για σέντερ φορ;
- Κι αυτός είναι παικταράς, από τη Γερμανία μας ήρθε. Και τώρα στενοχωριέμαι που δεν παίζει στην Αγγλία. Δεν ξέρω όμως εάν και με αυτόν θα περνούσε ο Ολυμπιακός. Χρειαζόταν πολύ μεγάλο φορ, ο Μήτρογλου δεν είναι και Χακάν Σουκούρ.
- Μήπως του έλειψε ένας ακόμη καλός παίκτης στο κέντρο, στα χαφ; Ίσως ένα ακόμη παθιασμένο Ελληνόπουλο σαν τον Μανιάτη;
- Ποιος Μανιάτης μωρέ, ο μισή μΑρίδα παίκτης; Ούτε ένα μέτρο και ένα μάρκο δεν είναι. Αν μου λέγατε να είχε ένα κορμί σαν τον Σβαϊστάιγκερ, να πω εντάξει.
- Και μία τελευταία ερώτηση. Προγραμματίζετε κάτι για την πόλη μας ως Δήμαρχος για τον τελικό του champions league;
- Ναι. Επειδή είμαι σίγουρος πως θα το πάρει η Μπάγερν, σκέφτομαι να φωταγωγήσω την πόλη τη νύκτα του τελικού. Εάν πάντως προχωρούσε η Γαλατασαράι και το έπαιρνε, είχα στο μυαλό μου να ζητήσω από τον Ερντογάν να φέρει όλη την ομάδα μαζί με την κούπα στο Λευκό Πύργο.
- Ευχαριστούμε πολύ κ. Δήμαρχε για τη συνέντευξη.
- elveda (=αντίο στα τουρκικά).

Γιώργος Κωνσταντινίδης
Πιανίστας – Δικηγόρος
Υπ. Δημ. Σύμβουλος συνδυασμού «Εντάξει»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη