10 Απρ 2014

Αποκλειστικό: Τροπολογία – προσθήκη στη Βουλή για την ελληνική γλώσσα!

Του Γιώργου Κωνσταντινίδη
Μετά από παρέμβαση της Αντιπροεδρίας της Ελληνικής Κυβερνήσεως κατατίθεται στη σημερινή μεταμεσονύκτια συνεδρίαση της Βουλής τροπολογία – προσθήκη για την ελληνική γλώσσα! Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες, η εν λόγω τροπολογία κατατίθεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις επανεκλογής του νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές». Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη βάσει της (ν)τροπολογίας έχει ως εξής:



«Σύμφωνα με τα έως σήμερα ισχύοντα η λέξη “κώλυμα” σημαίνει ηθικό / νομικό εμπόδιο. Ως λέξη είναι ουσιαστικό σε γένος ουδέτερο και αριθμό ενικό, ενώ πέρα από την ονομαστική κλείνεται ως έχει στην αιτιατική και την κλητική πτώση. Στη γενική η κλίση του είναι “κωλύματος” και στη δοτική “κωλύματι”. Από τούδε και στο εξής απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναφορά, εφαρμογή και χρήση του λήμματος “κώλυμα” στον νυν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τέως Πρόεδρο Κρατικού Νομικού Προσώπου και Επίλεκτο Μέλος της Μεγαλο–Αστικής Τάξης της συμπρωτεούσης κ. Ιωάννη Μπουτάρη. Από τη δημοσίευση του παρόντος εδαφίου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως καταργείται κάθε ειδική διάταξη περί της λέξεως “κώλυμα” που εναντιώνεται στις επιθυμίες του εν λόγω προσώπου».

Υ.Γ.: Όταν έγινε γνωστό σε όλους μας από το blog το κώλυμα του κ. Μπουτάρη, με σταματούσαν στο δρόμο φίλοι μου που τον υποστηρίζουν και ζητούσαν την άποψή μου για το θέμα. Τους απαντούσα λοιπόν ότι νομικά το κώλυμα ισχύει 100%, αλλά θα προτιμούσα να μην το μάθουμε τώρα, ώστε να τον αντιμετωπίσουμε καθαρά στις εκλογικές κάλπες. Και την επόμενη των εκλογών να μην μπορεί να δικαιολογήσει την ήττα της παράταξής του στα δικόγραφα του Πρωτοδικείου. Σήμερα το πρωί και μετά την φωτογραφική διάταξη υπέρ του, συνάντησα κάποιους από τους ίδιους φίλους. Τους ζήτησα εγώ πλέον την άποψή τους για την εξέλιξη. Κούνησαν μόνον το κεφάλι τους δείχνοντας ντροπιασμένοι. Ο ίδιος όμως ο Μπουτάρης αισθάνθηκε ντροπή για τις μεθοδεύσεις του;

Γιώργος Κωνσταντινίδης
Πιανίστας – Δικηγόρος
Υπ. Δημ. Σύμβουλος συνδυασμού «εντάξει»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη