23 Απρ 2014

Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα θέλω να εκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος....


Στα δύσκολα ή χάνεσαι ή ξαναγεννιέσαι…
Γράφει ο δημοσιογράφος Χρήστος Καραγιαννόπουλος, υποψήφιος δημoτικός συμβούλος.


Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα θέλω να εκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος - αν και μερικές φορές ο «υπνος του δικαίου» είναι προτιμώτερος από μερικές πρακτικες αμφίβολης σκοπιμότητας.
Αποφάσισα να «εκτεθώ» σ΄αυτές τις εκλογές, διότι πιστεύω ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ειναι το σπίτι μου, ύστερα από μια θητεία 35 ετών στο ρεπορταζ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε θέματα της Θεσσαλονίκης.
Εζησα τα «πέτρινα χρόνια» της πόλης μετα τον μεγάλο σεισμό του 1978. Κατέγραψα ως δημοσιογράφος όλες τις κοσμογονικές εξελίξεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης τη δεκαετία του ΄80. Είδα την πόλη να αγκιστρώνεται στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα του ’97 και να διαφεύγει ως Ολυμπιακή πόλη το 2004.
Υπηρέτησα αποκλειστικά τη δημοσιογράφια και τον μεγάλο μου έρωτα τη Θεσσαλονίκη. Δεν έφυγα στην Αθήνα, δεν δημιούργησα διαφημιστικές εταιρίες, δεν ασχολήθηκα με τη διαχείριση επικερδών ευρωπαικων προγραμμάτων, δεν εντάχθηκα ποτέ σε κανένα πολιτικό κόμμα.
Συνεργάστηκα με όλους τους δημάρχους της αντιπολίτευσης, ξενύχτησα στις αιθουσες των δημοτικών συμβουλιων παριμένοντας την είδηση, έγραφα καθημερινά σελιδες ολοκληρες για «στραβά κι ανάποδα» της πόλης, αποκάλυψα πολλές «υπόγειες διαδρομές» συμφερόντων, κατέγραψα την εξέλιξη της πόλης μέρα με τη μέρα κι έζησα τις προεκλογικές αγωνιες δεκάδων δημοτικών αρχόντων.
Για αυτό θεωρώ τον Δήμο Θεσσαλονίκης σπίτι μου. Και για αυτό τολμώ να ζητησω ανοικτά τη στήριξη των συμπολιτών μου σε μια εποχή που η Τοπική Αυτιοικηση δεν περνά και τις πιο καλές στιγμές της. Στα δύσκολα ή χάνεσαι ή ξαναγεννιέσαι. Κι εγώ θα αγωνιστώ για το δεύτερο. Γνωρίζω τον χώρο, τον έχω υπηρετησει από την αντιπερα όχθη και θα ήθελα να ξαναζήσω τις αγωνίες του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η μια από τις δυο μεγαλύτερες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, μετά την αποχώρηση του συναδέλφου Χρήστου Μάτη στηρίζει τον παλαίμαχο μπασκεμπωλίστα Χάρη Παπαγωργίου ως υποψηφιο Δήμαρχο.
Η επιλογή υπήρξε αμοιβαία και αμφίδρομη, παρουσία φίλων και παλιων συναγωνιστών, στον αθλητισμό και στη ζωή.
Μου αρέσει ως άνθρωπος ο Χάρης Παπαγεωργίου, διαθέτει κοινωνικές ευαισθησίες, ήταν είδωλο των νεανικων μου χρονών, συγκροτησε μια δημοτική ομάδα αξιώσεων, το όνομα της παράταξης του «Θεσσαλονίκη Ψηλά» είναι ελκυστικό, παραμένει εδώ και χρόνια αυτοδιοικητικος με εξαιρετικά ευδόκιμη θητεία στη Νομαρχια , δηλωνει ενεργός πολίτης και όλα δειχνουν ότι θα πρωταγωνιστήσει στις εκλογές της 18ης Μαΐου.
Άλλωστε, η τελευταία δημοσκοπηση του ΑΠΘ του δίνει την τρίτη θέση σε πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε δέκα συνυποψηφιούς του.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη